Agorafobi
Läs allt om Agorafobi. Agorafobi refererar till en intensiv, orimligt och långvariga rädsla (en fobi) av panikattacker och undvikande av situationer där en panikattack kan uppstå. En panikattack är en plötslig våg av överväldigande terror som inträffar oväntat och utan goda skäl.

Akne.se
En informationssida om akne och hur du kan behandla det.

Astma.com
Leva med astma, Barnastma, Behandlingar med mera….

B-Vitaminbrist
Allt du behöver veta om B-vitaminbrist….

Diabetes
På grund av ett snabbt ökande antal diabetespatienter både i Sverige och världen de kommande åren är behovet av effektivare behandling och förbättrade läkemedel på området stort. För att snabbare omvandla forskningsresultat till nya läkemedel och behandlingar för diabetespatienter har nu flera ledande aktörer inlett ett nationellt samarbete i vilket även Diabetesförbundet deltar.

Dålig andedräkt
Dålig andedräkt.eu är en sida för dig som lider av dålig andedräkt, eller som vill veta mer om varför dålig andedräkt kan uppstå.

Epilepsi.se/ung
Här hittar du bra info om Epilepsi och kan få svar på dina frågor! Du hittar även allt du behöver veta om vårt läger SummerC(r)amp. I vår blogg uppdaterar vi direkt från Sötåsen under veckan när det är läger, men skrivs också om annat kul lite då och då. Om du skulle ha några frågor får du väldigt gärna kontakta oss. Välkommen in!

Svenska Epilepsiförbundet
Epilepsi kan uppstå när som helst i livet hos vem som helst. Det finns minst 60 000 personer i Sverige som har epilepsi. Det innebär att de då och då får epileptiska anfall. Anfallen kan komma olika ofta hos olika människor, alltifrån ett eller ett par anfall under hela livet till flera anfall varje dag. Epileptiska anfall orsakas av övergående störningar i hjärnans nervceller. Följden blir ett epileptiskt anfall, vars utseende avgörs av var i hjärnan urladdningen uppstår. Epileptiska anfall börjar alltid mycket plötsligt. De varar från sekunder till minuter och slutar av sig själva. Oftast är medvetandet mer eller mindre påverkat under anfallet.

Finafoten-Stödstrumpor-Funktionsstrumpor
Vi som startade med stödstrumpor har flera års erfarenhet i ”stående ”yrken, som vårdpersonal, butiksbiträden och från fabriksgolvet. Vi har saknat en stödstrumpa som ger både en lagom kompression och som är snygg. Vi har prövat oss fram med olika fabrikat och modeller tills vi hittade rätt stödstrumpa! Så därför tänkte vi att även andra har detta problem, så varför ska andra behöva leta lika länge som vi har gjort? Här är den! Hemort: Linköping

Fobikliniken
Fobikliniken hjälper dig att lösa upp dina fobier. Torgskräck, flygrädsla, blodfobi, spindelskräck, rädslan att synas med flera. Oavsett vilken fobi som just du lider av har våra specialister på Fokikliniken erfarenhet av att behandla denna. Du kommer få ett snabbt och bestående resultat! Vår personal är utbildad och har många års erfarenhet av att behandla fobier.

Fasting.nu
Här finner du det mesta om fästingar och de fästing­överförda sjukdomarna TBE och borrelia. Dessutom kan du enkelt hitta din närmsta vaccina­tions­mottagning.

Glutenintolerans
Glutenintolerans, så kallad celiaki, innebär att man inte tål proteinet gluten som finns i vete, råg och korn. Gluten skadar tarmluddet i tarmens slemhinna hos den som har glutenintolerans. Tarmluddet har betydelse för att man ska kunna tillgodogöra sig näringen i maten på ett bra sätt. Tarmen blir till slut helt slät.

Hudutslag
Hudutslag – Tips och behandling, är en hemsida som hjälper föräldrar med information kring hudutslag på deras barn.

Hårsäcksinflammation
Hårsäcksinflammation.se är en webbsida med information om hårsäcksinflammationer. Där kan du läsa om vad det beror på och hur du blir av med dina röda prickar. Du får också tips och råd på krämer och behandling av de olika hårsäcksinflammationerna så som hårsäcksinflammation i hårbotten osv.

Högt Blodtryck
Här hittar du mycket information om högt blodtryck. Vi går igenom vad det finns för symptom samt vad du kan göra för att behandla ditt höga blodtryck. Vi går också igenom symptom och behandlingar mot ett lågt blodtryck. Hemort: Stockholm, Göteborg och Skåne

Klimakteriebesvär
Klimakteriet är en naturlig del av en kvinnas liv men för ofta med sig en del klimakteriebesvär. Här ger vi dig svar på vanliga frågor, berättar vad du kan göra själv och tipsar om bra produkter.

Knipkulor.se – om inkontinensproblem
Inkontinens på grund av förslappad slidmuskulatur är mycket vanligare än Du tror. Fler än 500.000 av dina svenska medsystrar lider av denna åkomma. Vi hoppas att dessa sidor ska ge dig ökad kunskap kring inkontinens. Men framförallt hoppas vi att vi kan ge dig lite tips på hur Du kan tränabort problemet med hjälp av knipövningar, bäckenbottenträning (BBT) och knipkulor.

Musarm.se – Sveriges Musarmsportal
Allt om musarm, ergonomi och datorrelaterat arbete…

Nattkissare.nu
Många människor – män såväl som kvinnor – behöver gå upp en eller flera gånger varje natt för att kissa. Det kan förstöra dagen eftersom vi alla behöver en bra nattsömn utan avbrott för att må bra. På den här hemsidan kan du läsa om möjliga orsaker till nattkissning och vad man kan göra åt problemet. Idag finns många bra behandlingsmetoder och vi vill medverka till att fler söker och får hjälp. Hemsidan ersätter inte ett läkarbesök, men kan vara en utgångspunkt för att tänka igenom problemet ordentligt så att man kan få rätt behandling.

Om utbrändhet
Information och forum…

Prostatacancer
Mötesplats om prostatacancer, Sveriges största cancersjukdom, som drabbar ca 10 000 män varje år i vårt land. Här kan du söka information om prostatacancer, ta del av andra människors tankar om sjukdomen och deras erfarenheter, dela med dig av dina tankar och det som du har upplevt som drabbad, som närstående, som medmänniska. Du kan delta i debatter, läsa berättelser och följa nyhetsflödet inom området. Det är din medverkan som påverkar hemsidans innehåll och framtid.
Hemsida; http://www.prostatacancer.nu/
Facebook; https://www.facebook.com/ProstataCancer

Social fobi
Läs allt om social fobi. Social fobi är en överdriven rädsla för att göra bort sig, bli negativt bedömd eller hamna i fokus i sociala sammanhang där de flesta människor inte upplever samma obehag.

VHL
En genetisk sjukdom som medför starkt ökad risk för turmörbildning, både godartade och elakartade. Det sker främst där vi har mycket blodkärl i kroppen. De finaste förgreningarna fån blodkärlet kallas kapilärer och det är här kärltumörerna eller kärlmissbildningen sker. Lillhjärnan, hjärnstammen, ryggraden, ögonen, njurarna, binjurarna, levern och bukspottkörtel är organ som är rikligt genom blödda och är därför organ som kan manifesteras hos en person med anlaget för VHL. Oftast är kärltumören/kärlmissbildningen inte farlig i sig men det kan uppstå problem runt omkring. Det är därför viktigt att personer med VHL följs upp noggrant.
Socialstyrelsen har också lite mer info!

Värkstaden
Suverän sajt för dig som lider av ständig eller återkommande värk.

Öroninflammation
Inflammation i mellanörat, förebyggande behandlingsmetod med OTO-THERM-hälsomössa och Benny- näsrenare! Snabb lindring av öronsmärtor!

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *