Doktorn på nätet!
Sveriges oberoende läkartjänst och största hälsosajt!

Doktorsguiden
Letar du efter en bra doktor? Eller vill du berätta vad du tyckte om ditt läkarbesök? På Doktorsguiden kan du söka bland Sveriges nära 35 000 läkare, läsa vad andra patienter har upplevt vid besök hos en särskild doktor och dela med dig av egna erfarenheter.

Egenvård

Glutenintolerans
Glutenintolerans, så kallad celiaki, innebär att man inte tål proteinet gluten som finns i vete, råg och korn. Gluten skadar tarmluddet i tarmens slemhinna hos den som har glutenintolerans. Tarmluddet har betydelse för att man ska kunna tillgodogöra sig näringen i maten på ett bra sätt. Tarmen blir till slut helt slät.

Glutenintolerans är inte en allergi och ska därför inte förväxlas med veteallergi eller liknande. Glutenintolerans varar hela livet, men besvären brukar gå över om man enbart äter mat utan gluten. Det är inte klarlagt varför vissa blir känsliga för gluten. Den viktigaste kända orsaken är ärftlighet.

Hälsosidorna
I det mer informationsintensiva samhälle som bland annat Internet har bidragit till så duggar nu mer hälsoråden allt mer tätt! Vi konsumenter har i dag en allt större mängd hälsorelaterad information att ta ställning till!

Den traditionella medicinen har hjälpt otaliga människor till bättre hälsa, så har även den alternativa medicinen visat sig göra. Nya rön och forskning ger hela tiden klarhet och stöd för de kan tyckas olika skolornas påverkan till bättre hälsa, mycket finns dock som är gemensamt. Även traditionella och alternativa mediciner och hälsokosttillskott kan i många fall ha många gemensamma nämnare.

Matförgiftning.se
Vad som är karaktäriserande för en matförgiftning är att den sällan smittar från person till person utan ifrån vår föda till oss. Ordet matförgiftning används bara om det gäller besvär med tarmarna eller magen och är det samma som en magsjuka och maginfluensa. Det som kan göra oss matförgiftade är antingen förorenad mat, bakterier, virus eller parasiter. Matförgiftning märks bland annat genom: kräkningar, diarré och magont. Ibland kan även matförgiftningen i själva verket vara något allvarligt, vilket du kan läsa mer om på den här sidan.

Nattkissare.nu
Många människor – män såväl som kvinnor – behöver gå upp en eller flera gånger varje natt för att kissa. Det kan förstöra dagen eftersom vi alla behöver en bra nattsömn utan avbrott för att må bra.
På den här hemsidan kan du läsa om möjliga orsaker till nattkissning och vad man kan göra åt problemet. Idag finns många bra behandlingsmetoder och vi vill medverka till att fler söker och får hjälp.
Hemsidan ersätter inte ett läkarbesök, men kan vara en utgångspunkt för att tänka igenom problemet ordentligt så att man kan få rätt behandling.

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *