Till grund för din allmänna pension ligger de pengar du tjänar in när du arbetar, studerar, gör värnplikt eller är hemma med småbarn samt den ekonomiska utvecklingen.

pensionarer

Den normala pensionsåldern är 65 år, men du kan välja att gå i pension redan vid 61 år eller att fortsätta arbeta till 67 år. Ju tidigare du går i pension, desto lägre blir pensionen – och tvärtom.

Pensionen kan komma från tre olika håll. Du får den lagstadgade, allmänna pensionen från staten. Den består av inkomstpension och premiepension. För den tid du är anställd får du även tjänstepension eller avtalspension. Därutöver kan du ha ett eget privat pensionssparande.

Se underkategorierna ovan i toppmenyn! ”Situationer i livet/Planera din pension

ÖVRIGA LÄNKAR

Seniorbolaget
Seniorbolaget har Sveriges mest rutinerade arbetslag. Vi tar hand om gräsklippning, trasiga garagetak, dammiga golv, överbelamrade kontor, snöskottning och målning m.m.
Våra aktiva, pålitliga och serviceinriktade seniorer finns över hela landet och representerar hela arbetsmarknaden.

Seniordeal.se
vi vill förenkla vardagen för Sveriges seniorer och pensionärer samt förlänga livslängden på plånboken. På Seniordeal hittar du massor med exklusiva rabatter inom alla kategorier till alla människor över 55 år, några vi anser vara Sveriges mest intressanta konsumenter.

SeniorToo
Seniortoo säljer hjälpmedel på nätet för seniorer, äldre och reumatiker. En säker onlinebutik med leverans direkt hem, till lägre kostnad än de flesta andra.

Shoppo.se
På Shoppo.se erbjuder vi ett stort urval av olika hjälpmedel för äldre, handikappade och andra personer med speciella behov. Kvalitet, design och personlig service är våra viktigaste värderingar. Många relevanta webbplatser hänvisar till Shoppo.se och vi listas även i handikappguiden på Stockholms läns webbplats Habilitering och hälsa

Smart Senior Kortet
Vi ger ut Smart Senior-kortet till Sveriges pensionärer.
Det är ett förmånskort laddat med exklusiva erbjudanden.

Veteranen
Veteranen är en medlemstidning för SPF, Sveriges Pensionärsförbund, och kommer ut nio gånger om året.
Veteranens uppgift är att ge information om SPFs verksamhet, väcka debatt och skapa opinion. Dessutom ska tidningen vara ett nöje att läsa och vara nära sina läsare.

1 kommentar

När du jobbat färdigt och ska bli pensionär! | Sverigesurfen.se · 13 februari, 2013 kl. 06:58

[…] Planera din pension […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *