Under eCarExpo i Friends Arena den 2-4 februari är det dags för CUPRA Tavascan att göra sin stora Sverigepremiär. Tavascan representerar den perfekta föreningen av elektrifiering och prestanda och förväntas bli den svenska marknadens nästa tjänstebilsfavorit.

Efter en exklusiv smygpremiär på World Padel Tour i Malmö Arena förra året intar nu CUPRA Tavascan scenen på eCarExpo i Stockholm för att visa upp sig för en bredare publik. Tavascan, CUPRAs första SUV-coupé och andra helt eldrivna modellen efter CUPRA Born, introducerar märkets nya, uttrycksfulla och progressiva designspråk som kommer att prägla framtida elbilar från varumärket.

Elektrifiering och prestanda står i fokus för CUPRA

Dessa egenskaper återspeglas tydligt i Tavascan. Byggd på Volkswagen-koncernens MEB-plattform för elbilar erbjuder modellen två effektalternativ. Först ut är VZ-versionen med 340 hk (250 kW), vars kraft överförs till asfalten genom ett fyrhjulsdriftsystem med elmotorer både fram och bak för en ultimat körupplevelse. Snart kommer även en bakhjulsdriven version med 286 hk (210 kW) och en elmotor placerad på bakaxeln att lanseras.

CUPRA Tavascan ger föraren möjlighet att anpassa chassikonfigurationen med hjälp av DCC Sport-systemet, tillsammans med progressiv styrning och prestandadäck på 21-tums lättmetallfälgar skapas en unik koppling mellan föraren, bilen och vägen för en exceptionell körupplevelse.

Säkerhet och komfort är framstående delar hos Tavascan som kan fås med de senaste avancerade förarassistanssystemen, inklusive AR Head-Up-Display. Detta gör att föraren inte behöver flytta blicken från körfältet för att ta del av värdefull information från dessa system.

Designmässigt presenterar Tavascan ett nytt unikt triangelljuskoncept både i strålkastare och bakljus, samt en frontdesign med tydlig hajnos och kontrastfärger som ytterligare understryker bilens kraft. Även interiört hittar man unika designelement som den speciella mittkonsolen som kallas för ”the spine”, smäckra luftutsläpp i copper-design, specifikt mönster i dörrsidorna och skålade sportstolarna som delvis är tillverkade av återvunna matieral.

Med ett generöst bagageutrymme på 540 liter och möjlighet att välja till dragkrok och takräcke är Tavascan även mycket funktionell.

Per Brinkenberg, CUPRAs märkeschef, förklarar varför Tavascan förväntas bli marknadens nästa tjänstebilsfavorit: CUPRA Tavascan kommer att locka tjänstebilsförare med sin unika och attraktiva design, höga säkerhet, generösa utrymmen, långa räckvidd samt möjligheten att välja till både fyrhjulsdrift och dragkrok, dessutom arbetar vi på att göra en så attraktiv prissättning med rimlig TCO och ett bra förmånsvärde.”

För CUPRA är Tavascan ett avgörande steg mot elektrifieringen av varumärket. 

Modellen kompletterar märkets alltmer elektrifierade modellutbud, med både elbilen CUPRA Born och laddhybriderna CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer och CUPRA Formentor.

Under året fortsätter CUPRA sin elbilsoffensiv, med laddhybriden CUPRA Terramar som nästa modell att stå i rampljuset. Terramar får sin världspremiär under den 37:e upplagan av America’s Cup i Barcelona i augusti 2024. Därefter väntar premiären för elbilen för staden, CUPRA Raval, under 2025.

Välkommen till CUPRAs monter på eCarExpo där en presentation av CUPRA Tavascan äger rum på fredagen den 2 februari kl. 11:40.

Relaterade länkar

CUPRA Sverige

 

OM CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

CUPRA bevisar att elektrifiering och prestanda är en perfekt match, och 2022 nådde varumärket nya höjder med över 150 000 levererade fordon. Varje lansering av en ny modell har markerat en milstolpe när det gäller att definiera varumärkets karaktär, en utmanande och originell design: CUPRA Ateca, en unik modell i sitt segment, CUPRA Leon, den första elektrifierade modellen tack vare plug-in hybrid teknik, CUPRA Formentor, den första modellen som utvecklats exklusivt av märket, och företagets mest sålda fordon hittills; och CUPRA Born, märkets första 100% eldrivna modell.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. CUPRA är den enda biltillverkaren som deltar i EXTREME E- och Formula E-racingtävlingarna. CUPRA Tribe består av en grupp ambassadörer som vill vara drivkraften för förändring. Bland dess medlemmar finns gatukonstnären TV-Boy, padellegenden Fernando Belasteguín, den tyske målvakten Marc ter Stegen och samt tvåfaldigt Ballon d’Or- och Best FIFA Award-vinnaren Alexia Putellas.

Text & Bild

CUPRA Sverige, Licens: MedieanvändningCarl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.