Även om sommaren snart är över betyder det inte att du inte kan njuta av en pool året runt. Att ha en pool i trädgården har många fördelar och kan ge dig möjlighet att transformera ditt hem. Inte bara känns det lyxigt, utan det kan ge husboende och även gäster en högkvalitativ underhållning och hälsosamma tillgångar bekvämt hemifrån. Läs vidare för att upptäcka fördelarna med att ha en pool året runt och hur du kan njuta av den även när sommaren är över.

Fördelar året runt

Det flesta associerar ofta pooler med sommartid, men det betyder inte att de är värdelösa investeringar under höst- och vinterdagarna. Att ha en pool året runt ger dig möjlighet att njuta av den när du vill, oavsett årstid. Allt från motion och underhållning för gäster till hjälpmedel för en bättre hälsa. Poolens användningsområden kan ändras beroende på årstiden, men den har alltid bra användningsområden.

Nya användningsområden

En pool kan resultera i ett mer attraktivt hem för vänner och familj, vilket bland annat öppnar upp möjligheten att ordna poolkvällar året runt. Du kan också använda poolen som en plats för avkoppling och meditation. Att simma i poolen kan vara en avkopplande aktivitet som hjälper dig att slappna av och rensa tankarna.

Bättre erbjudanden efter sommaren

Efter sommaren kan priserna på pooler minska. Många poolförsäljare erbjuder rabatter och kampanjer för att locka kunder även under lågsäsongen. Det kan vara en bra tid att överväga att köpa pool om du vill spara pengar. Dessutom kan du använda den extra tiden efter sommaren för att planera och förbereda omgivningen eller andra tillbehör för poolen inför nästa säsong.

Så här kan du njuta av din pool under höst och vinter

De som föredrar endast varma pooler under sen höst och vinter kan njuta av sin pool på olika sätt. En möjlighet är att installera en poolvärmare som kan hålla vattnet varmt och behagligt även under kallare månader.  Med en poolvärmare kan man alltså göra de flesta aktiviteterna som är möjliga under sommaren och mer. Om du har en bastu eller ångdusch så kan det ge poolen ett nytt syfte under de kallare årstiderna som en nedkylande badplats.

Hälsofördelar med en kall pool

En pool behöver inte ha en värmare för att vara nödvändig. Det finns många hälsorelaterade fördelar med en kall pool att dra nytta av. Att bada i kallt vatten kan ha flera bevisade hälsofördelar, som förbättrad cirkulation, stärkt immunförsvar, mer energi och koncentration, förbättrad mental hälsa och bättre hudtillstånd. Det är viktigt att notera att det kan finnas vissa hälsorisker med att bada i kallt vatten, särskilt för personer med vissa medicinska tillstånd. Det är alltid bäst att rådfråga en läkare innan du börjar bada i kallt vatten regelbundet.

Investering med flera lager

Att köpa sig en simbassäng är bland de sista grejer som hussäljare tänker på. Däremot kan rätt pool transformera ett hus till drömstatus. Inte bara blir ditt hus mer attraktivt för gäster, utan det kan även locka potentiella köpare i husmarknaden. Med en pool av något slag kan husets utseende att förbättras och trädgården kan få mer praktiska fördelar. Med en hemmapool kommer efterfrågan och priset för huset att öka, vilket gör poolen till en värdefull investering. Om du planerar att sälja ditt hem i framtiden kan en pool vara en investering som lönar sig.

Sammanfattningsvis finns det många fördelar med att ha en pool året runt. Naturligtvis finns det många olika sorters pooler i varierande storlekar och med olika funktioner. Allt från enkla badtunnor till tekniskt avancerade bubbelbad och allt emellan säljs året runt, så passa på när det finns erbjudanden som har bättre erbjudanden och är mer tillgängliga.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.