Är det dags att teckna försäkring? På FörsäkraMig kan du jämföra försäkringar

Varför en bilförsäkring?

Nu under sommaren är det många som sneglar på bilar med cab. Då är det extra viktigt att ta en bra bilförsäkring om olyckan skulle vara framme. Sommar och bara vägar innebär också höga hastigheter och fler bilolyckor. I Sverige är det lagkrav på att du måste ha en trafikförsäkring, och om du väljer att inte göra det så får du betala en avgift (trafikförsäkringsavgift) som är bra mycket dyrare än premien om du tecknar en trafikförsäkring.

Trafik-, halv- eller helförsäkring?

Utöver trafikförsäkring så kan du teckna en halv- eller helförsäkring. Skillnaden mellan de två är att den senaste oftast innebär vagnskadegaranti, och om du nyss köpt en ny bil (eller de senaste ~3 åren) så räcker det oftast med att teckna en halvförsäkring då vagnskadegarantin oftast ingår och gäller de första 3 åren efter du köper en splitterny bil.

Kör du motorcykel?

Om du kör motorcykel nu under sommaren så är det extra viktigt att du ser dig för och tar det säkra före det osäkra. Många andra kör vårdslöst och det sätter mest dig i fara då du inte är i närheten av lika skyddad som de i en bil, även om du alltid ska se till så att du har på dig bra skyddsutrustning.

Varför en hundförsäkring?

En hundförsäkring tecknar de flesta hundägarna, då veterinärkostnader fort kan skjuta i höjden om hunden gör illa sig.

Behöver man en hemförsäkring?

Det finns ingen lag på att du behöver en hemförsäkring, men likt hundförsäkring så tecknar de flesta en för att vara på den säkra sidan. Vid fall av inbrott så kan du till exempel få ersättning för lösöre (lösa saker, typ din tv eller dator), vilket skulle vara väldigt dyrt att ersätta utan en hemförsäkring.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.