Om du har flyttat tidigare vet du att din första natt i ditt nya hem är kaotisk och kräver noggrann planering för att se till att du har allt du behöver utan att behöva riva upp lådor för att hitta saker. Det är där en väsentlig låda kommer in. Innan du flyttar eller flyttar bör alla förbereda en låda med nödvändigheter, en låda full med saker du behöver för dina sista nätter innan du flyttar eller de första nätterna i ditt nya hem.

Vad du ska ha med i din väsentliga låda

Om du ska flytta måste du packa ihop dina tillhörigheter och transportera dem till ditt nya hem. Detta kan vara en skrämmande uppgift, men det behöver inte vara det. Genom att packa smart och använda en flyttfirma stockholm kan du få flytten att gå smidigt.

När du packar inför en flytt är det viktigt att ha med det väsentliga. Här är några saker som du bör packa i din väsentliga låda:

1. Kläder

2. Toalettartiklar

3. Sängkläder

4. Köksmaterial

5. Papper/viktiga dokument

6. Prylar/elektronik

7. Värdesaker/smycken

Varför du behöver en Essentials-låda för att flytta

Essenslådan bör vara den sista lådan du packar innan du flyttar från ditt gamla hem. Men det är en bra idé, medan du går igenom skåpen, lådorna och hyllorna, att identifiera vad du behöver under de första timmarna och dagarna i ditt nya hem. Den här lådan kommer att vara den första lådan du öppnar och bör innehålla föremål som gör att du kan ge små måltider, städa ditt hem , hantera små nödsituationer och eventuellt underhålla din familj medan du packar upp resten av ditt hem.

Om du flyttar till en annan stat eller en ny stad och du har anställt långdistansflyttare , är lådan med nödvändigheter ännu viktigare. Dina flyttare kan bli försenade och du behöver tillräckligt med saker för att ta dig igenom en vecka eller mer på din nya plats, så se till att du packar din väsentliga låda med allt du behöver.

Vissa människor väljer att packa en väsentlig låda för varje rum i deras hus . En klassisk strategi är att packa en låda med nödvändigheter för att utföra dagliga uppgifter än en låda per familjemedlem som går till det nya hemmet.

Familjens väsentligheter

 • Toalettpapper (Tack till läsaren, Laura, för detta viktiga föremål!)
 • Diskmedel
 • Diskhandduk och disktrasa
 • Allrengöringsmedel (oöppnad)
 • Kaffebryggare och kaffe
 • Brödrost eller liten brödrost
 • Burk med pastasås och pasta (eller någon enkel matvara för en middag och lunch)
 • Oöppnad liten burk sylt/jordnötssmör
 • Snacks
 • Drycker
 • Djurmat och maträtter
 • Mugg, tallrik, gaffel, kniv, sked för varje medlem i familjen
 • Allsidig skärkniv
 • Sax eller hantverkskniv (för att öppna resten av dina lådor)
 • Liten nödsats
 • Ficklampa/ljus/tändstickor
 • Duschdraperi (ingenting värre än att glömma den här!)
 • Schampo, balsam, tvål, tandborste, tandtråd och pasta
 • Ett byte av kläder och handduk för varje medlem i familjen.
 • Soppåsar
 • Bärbar verktygssats
 • Viktiga register som journaler, pass, hyresavtal, ekonomisk information m.m

Personliga tillhörigheter

 • Kläder
 • Tandborste
 • Mediciner
 • Toalettartiklar
 • Böcker
 • Elektronik (bärbar dator, iPad, eReader, etc.)
 • Telefon

Du kanske inte är redo att packa din Essentials-box ännu, men det betyder inte att du inte kan börja göra en lista över föremål som ska inkluderas. Tumregeln är att inkludera alla nödvändigheter som du behöver under minst 24 timmar. Förmodligen finns det en livsmedelsbutik eller närbutik i närheten, men för säkerhets skull bör du ha lite mat till hands som du snabbt kan förbereda för din familj, speciellt för din första natt. Det kan vara sent när du anländer, och du kommer att vara trött och redo för en snabb middag och sedan en god natts sömn.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *