Hitta rätt golfvagn

Snart är vintern över och golfsäsongen står på ingång. Det börjar bli läge att plocka fram sina golfklubbor, damma av golfbagen och samla i ordning all sin golfutrustning. Men golfutrustning slits med tiden, nya modeller kommer ut på marknaden och det är inte helt ovanligt att man behöver byta ut eller uppgradera klubbor, bagar, skor och sin golfvagn.

Att byta ut sin golfvagn kan man behöva göra lite då och då beroende på kvalité men också hur väl använd vagnen är. Men hur vet man vilken golfvagn man ska köpa och vad är det som skiljer vagnarna åt?

Vad är en golfvagn

För nya golfare kan det ibland vara svårt med all golfutrustning och vad man behöver införskaffa som nyböjare. Många golfshoppar kan ibland vara lite för duktiga på att sälja in produkter som man faktiskt inte behöver, speciellt när man är ny till sporten.

Till varje golfset kommer ofta en golfbag som i stort sett är en obligatorisk golfutrustning som främst används till att förvara golfklubborna men också annan golfutrustning som golfbollar, peggar, skor, kläder m.m. En golfbag kan komma antingen som en bärbag eller en vagnbag. En bärbag har man på ryggen och bär runt medans en vagnbag är en större modell som man istället placerar på en separat golfvagn.

Fördelen med en vagnbag över en bärbag är att vagnbagen är mycket större och rymligare vilket leder till att man får plats med mycket mer av sin utrustning. Man sparar även på ryggen när man skjuter bagen framför sig istället för att bära den på axlarna vilket ändå ger en liten belastning på rygg och axlar.

Nackdelen med vagnbagen är istället att man tappar flexibilitet på golfbanan då man ej får köra vagnen på greener och de går heller inte lika smidigt ifall man ska in i skogen och leta efter sin golfboll.

Välja rätt vagn

Golfvagnar kan komma i olika prisklasser med olika antal hjul och det finns även exklusiva eldrivna golfvagnar som man inte behöver skjuta på alls, utan går helt av sig själva med hjälp av eldrift. Ju fler hjul en vagn har brukar ofta ge en fingervisning om kvalitén och hållbarheten på modellen, då en 4 hjulig vagn ofta är mer robust och kraftfull än en 2 hjulig vagn.

Vissa vagnar kommer även med smarta fack och förvaring på själva vagnen vilket kan vara praktiskt för många ifall man vill förvara enklare accessoarer samt mindre golfutrustning.

Vagnar för barn

Då det finns både golfklubbor och golfbagar anpassade för barn så finns det även golfvagnar som är anpassade för just barn. Dessa är mindre till storleken för att passa en barn golfbag. Dessa väger mindre men kommer också ofta till ett billigare pris.

Bättre kvalité ger en bättre livslängd

Som med många andra produkter så brukar ofta välgjorda och exklusiv utrustning ge en bättre hållbarhet och så även med golfutrustning och golfvagnar. Även om det kan vara lockande att alltid gå för den billigaste prisklassen så finns risken att livslängden minskas avsevärt vilket tyvärr kan resultera i att man måste köpa en ny golfvagn oftare vilket kan bli dyrare i längden.

 Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se, https://lovelaholm.se och onlinekatalogen, https://sverigesurfen.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *