Den 9 april slår Kolmården upp sina portar för säsongen till ett storslaget påskfirande! Förra årets succé ”Påsk med Bamse” är tillbaka i ännu större tappning. Under 12 dagar fylls parken med påskdekorationer och aktiviteter för hela familjen.

Bilden ovan; Foto: Rickard Monéus/Kolmården 

Utöver spännande djurmöten och pirriga karuseller får man träffa häxorna i Häxköping, möta Påskharen i Morotslandet, besöka den läckra godisstigen och delta i Bamses äggjakt. Dessutom är det premiär för nya föreställningen ”Bamse och båtsemestern”.

Fjolårets succé ”Påsk med Bamse” är tillbaka större än någonsin! Den 9 april öppnar Kolmården för säsongen och bjuder alla sina besökare på ett storslaget påskfirande tillsammans med Bamse och hans vänner. Parken är fylld av påskdekorationer, barnunderhållning och kluriga aktiviteter för hela familjen. Påsk med Bamse bjuder på tre nyheter i år; den nya Bamseföreställningen ”Bamse och båtsemestern”, det nya området Häxköping och Morotslandetdär du får träffa ingen mindre än påskharen

Kolmården firar Påsk med Bamse varje dag kl. 10-17 under hela påsklovet 9-18 april samt 23-24 april. Som vanligt kan man också träffa djur från alla världens hörn, sväva över savannens mäktiga lejon och giraffer i Safaribanan och åka en av världens bästa berg- och dalbanor, Wildfire.

– ”Det känns fantastiskt att vi nu till påsk kommer kunna öppna hela Kolmården utan restriktioner, något vi inte kunnat sedan 2019. För att fira riktigt ordentligt har vi därför storsatsat på Påsk med Bamse och i år bjuder vi på mer dekorationer, underhållning och aktiviteter än någonsin. Nu räknar vi ner dagarna till den 9 april när vi kan välkomna alla våra gäster”, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

Biljetterna släpps i mars och det finns ett begränsat antal platser per dag där alla besök måste förbokas online för både årskortsinnehavare och dagsbesökare.

ALLT DET HÄR KAN DU UPPLEVA UNDER PÅSK MED BAMSE PÅ KOLMÅRDEN

Bamse och båtsemestern – en helt ny Bamseföreställning som sätts upp på teaterscenen i Bamses Värld. Det är sommar i Småköping och Bamse och hans vänner ska ut på en härlig semester med båten Viktoria! De är i full gång med att packa och förbereda allt inför den stora resan, men allt går inte riktigt som planerat. Kommer det verkligen att bli någon båtsemester?

Besök häxorna i Häxköping – i Häxköping har häxorna mellanlandat i hundratals år på sin väg till Blåkulla. I den lilla handelsstaden finns allt som en häxa kan behöva; kvastservice, skönhetssalong, hattaffär, trolldrycksbutik och mycket mer. Utmana häxorna i kvasthoppning, träffa spådamen, gå på trolleriskola och hjälp häxorna att laga en magisk brygd.

Morotslandet –lekplatsen Kolmården har förvandlats till ett morotsland med jättemorötter! Här kan du träffa den skojiga påskharen, herr Tulpan och fröken Påsklilja och leka loss i en underbar sagolik vårvärld.

Bamses stora äggjakt – Vargen har köpt stora färgglada ägg åt Bamse och hans vänner. För att göra det lite extra spännande har han gömt dem på olika ställen i parken. Kan du lista ut vem som ska få vilket ägg?

Godisstigen –vandra längst den lekfulla godisstigen där det finns en klurig uppgift att lösa. Vem vet, du kanske får något smarrigt om du klarar det?

Bamses Värld – här kan du se den nya Bamseföreställningen, träffa Bamse och hans vänner, äta Farmors köttbullar och åka alla Bamses pirriga karuseller (förutom årets nya attraktion ”Skalmans Flygskola” som öppnar senare i vår).

Djurparken – hela djurparken är öppen med fler än 60 arter på en utomhusyta stor som ungefär 214 fotbollsplaner (150 hektar).

Delfinföreställningen Hope – Följ med på en resa över jorden, från haven och de vidsträckta glaciärerna till savannerna och de allra högsta bergstopparna. Delfinföreställningen Hope är en unik upplevelse med starkt budskap som väcker glädje, hopp och engagemang för vår planets vilda djur.

Wildfire – upplev en av världens bästa berg- och dalbanor! Längdgräns 120 cm.

Marine World – alla åkattraktioner är öppna.

Safaribanan – i en gondol svävar du högt ovanför savannen där du får se och lära dig mer om bland annat lejon, giraffer och zebror.

Foto: Rickard Monéus/Kolmården 

 

OM Kolmårdens Djurpark
Kolmårdens Djurpark öppnades 1965 och är idag Nordens största djurpark. Djurparkens viktigaste uppdrag är utbildning, forskning och bevarande och Kolmården är medlem i Svenska Djurparksföreningen så väl som den europeiska branschorganisationen EAZA. Intill parken ligger Vildmarkshotellet, ett 4-stjärnigt möteshotell vid Bråvikens strand som riktar sig till både privatpersoner och företag. Kolmården är en del av Parks and Resorts, Nordens ledande koncern inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Kolmårdens Djurparks webbplatsCarl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.