Det finns mycket att vinna på att välja ett investeringssparkonto eller kapitalförsäkring när man ska handla med aktier och fonder. Den största fördelen med dessa typer av konton är att man kan sälja aktier och fonder utan att betala skatt på vinsten. Istället så betalar man en skatt på värdet av sitt sparande. Detta görs oavsett om värdet på kontot ökar eller minskar, det gör att dessa typer av konton endast är lönsamma när man går minst 1.5% plus per år.

Det finns ett par skillnader mellan ett investeringssparkonto och en Kapitalförsäkring, men en av de viktigaste är att man får tillbaka källskatten på utländska aktieutdelning när man handlar med aktier i en kapitalförsäkring. Det gör att man vanligtvis har sina svenska aktier i på ett investeringssparkonto och sina utländska aktier i en kapitalförsäkring.


Kategorier: Ekonomi

Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.