Trots att vi bara nyligen gått in i det nya året kan man inte annat än längta till sommaren. Varma dagar, mjukglass i solen och turer till stranden. Om inte annat älskar barn att plaska i havet eller poolen. Som förälder måste man dock vara försiktig med hur pass mycket UV ens barn utsätts för.
Alla vet att solens strålar endast är hälsosamt i måttliga mängder. Faktum är att man ska skydda sig mot UV-strålar årets alla dagar, inklusive under vinterhalvåret. Om sommaren är detta dock inte det enklaste, då det är varmt att gå omkring med långarmat och byxor. Inte minst på stranden.
Som tur är finns det badkläder för barn som är anpassade just detta: badkläder med UV-skydd som blockerar de skadliga strålar som kommer från solen. Så om du letar efter nya badkläder till ditt barn är ett par UV-badkläder verkligen något att investera i.

Därför är det viktigt att skydda ditt barn mot UV-strålningar
Solen gör att kroppen bildar D-vitamin, något alla människor behöver. Dock räcker det med att befinna sig ute i solen i 20 minuter för att tillförse kroppen med tillräckligt mycket av denna vitamin. En del av solens strålar är dock skadliga, de ultravioletta strålarna (UV). För mycket av dessa stålar kan leda till att man bränner sig, vilket i sin tur kan öka risken för hudcancer, även om man inte bränner sig.
Barns hud är dessutom känsligare än vuxnas, vilket innebär att man ska vara extra försiktiga med sina barn. Det är viktigt att smörja barnen regelbundet, särskilt under sommaren. Använd rätt solskydd och se till att inte barnet befinner sig ute i solen i allt för lång tid.
Men ska man vara ute en längre tid under sommaren är det viktigt att även klä barnen i badkläder som skyddar mot UV-strålningar.

UV-badkläder och UV-badshorts
Som nämnt är det superviktigt att klä sitt barn med kläder som skyddar mot UV-strålningar när man ska vara ute om sommaren. Särskilt när man är på stranden en hel dag.
Idag finns det gott om sådana plagg, UV-badkläder och UV-badshorts, för yngre så väl som äldre barn. Dessa hjälper till att skydda ditt barn mot solens skadliga UV-strålningar, tillsammans med solskydd i form av kräm. Sådana badkläder ser ut som helt vanliga badplagg, så man behöver inte bekymra sig över att ens barn inte skulle gilla dem.
Eftersom allt fler föräldrar införskaffar badkläder med UV-skydd till sina barn tillverkar allt fler märken dessa. Därför kommer du som förälder hitta massvis av badkläder för barn i många olika färger från olika kända märken. Då kan du, eventuellt tillsammans med ditt barn, leta efter fina badkläder som också skyddar mot solens farliga strålar under sommarens turer till stranden.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.