Intresset för kryptovalutor har tilltagit allt mer under senare år. Störst av kryptovalutorna är Bitcoin och det finns gott om exempel på personer som tjänat väldigt stora summor pengar på att investera i just Bitcoin. Men är krypto något nytt för dig kan det säkert kännas lite knepigt gällande hur man kan investera i Bitcoin på ett enkelt sätt. Nedan ger vi dig tips på olika sätt att investera i kryptovalutor.

  1. Bitcoin-certifikat – Ett relativt okomplicerat sätt att investera i Bitcoin är genom att köpa ett certifikat. Ett certifikat är utformat så att det följer utvecklingen på en underliggande tillgång. Numera kan du köpa Bitcoin-certifikat hos både Avanza och Nordnet och du kan välja att placera tillgången på ett investeringssparkonto.
  2. Köpa Bitcoin – Genom ett certifikat äger du inte Bitcoin. Vill du äga Bitcoin behöver du köpa det på en börs. För oss svenskar är detta i dagsläget lite knepigare men har blivit enklare på sista tiden. Bland större börser där du kan köpa Bitcoin märks bland annat Coinbase och Binance.
  3. Aktier med exponering mot Bitcoin – Tycker du ovan alternativ är för främmande eller för komplicerade kan du alltid köpa aktier som har en hög exponering mot Bitcoin. Du kommer inte äga valutan men förhoppningsvis ta del av en eventuell kursuppgång på en indirekt sätt. Bland aktier som har en hög exponering mot Bitcoin märks bland annat Coinbase och Robin Hood. Det finns så klar många andra exempel.

 


Kategorier: Ekonomi

Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *