Det är inte alltid lätt att få ett hyreskontrakt på den ort där du vill bo. Eller i den stadsdel dit du önskar flytta. Du kanske har fått ett nytt jobb, men behöver bostad. Många flyttar på sig för att plugga, och vill då helst vara i närheten av skolan. Din partner och du har bestämt er för att flytta ihop och vill då ha en ny, större bostad. Det finns flera orsaker till att behöva en ny bostad, och det relativt snabbt.

Då kan det vara bättre att hyra i andra hand. Alla tjänar på arrangemanget, och du slipper vänta flera år i bostadskön. I stället kan du flytta direkt in, mer eller mindre. Speciellt viktigt om du ska börja ett nytt jobb eller skolår. Samt om du vill börja ditt nya liv som familj.

För det mesta är andrahandskontrakt begränsade. Hyresvärden måste ge sitt godkännande och det är vanligt att du får ett eller ett par års tillstånd. Men det kan förlängas, så det är inte säkert att du måste flytta ut så fort. Ha det dock i bakhuvudet när du gör upp dina planer. Om du vill bo på en särskild plats är andrahandskontrakt ett bra alternativ eftersom du direkt kan flytta dit du vill.


Kategorier: Bostad, hem & hus

Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *