Den artonde Diggiloo-upplagan. Som även blir sommarens enda stora musikturné. – ”Man fattar inte hur stort det är, det är nästan ofattbart”, säger Mello-vinnaren Tusse.

Bilden ovan; Foto; John Resborn – Klicka på bilderna för större format!

Bråda dagar för tolv utvalda.
När svenska folket tröttnat på hemmasittande, streaming-tv och vill ut, vänder sig många till sommarens Diggiloo-turné för en musikupplevelse i högsommaren.
– ”Även vi på scenen är fortfarande lite överraskade över att vi får börja uppträda”, säger Sarah Dawn Finer, en av de tolv artister som medverkar i sommarens, unikt nog, enda stora musikturné.

– ”Jakten på biljetter har nått en rekordnivå”, säger konsertarrangören Patrik Krall.
– ”Den enorma ruschen kom när Amanda Lindh lättade på restriktionerna i juni, och gav möjlighet till konserter för 3.000 besökare. Nu finns det bara ett fåtal biljetter kvar till varje konsert”, säger Patrik Krall.

En undanskymd dansskola i Stockholm har i all hast hyrts ut till tolv taggade stamgäster. Årets artister drog igång repetitionerna, så snart möjligheten om sommarens turné blev klar. Den sommarstängda dansstudion fick kvickt bli replokal för den kända skaran. Sommarens artister är David Lindgren, Jessica Andersson, mello-vinnaren Tusse, Tommy Nilsson, Mariette, komikern Per Andersson, Sarah Dawn Finer, Frida Öhrn från Cookies ’n’ Beans, Linda Bengtzing, Magnus Carlsson, Kristina Lindgren och Lisa Stadell.

– ”Det konkreta låturvalet spikas i dagarna, men vi har redan enats om att hylla både Peps Persson och Marie Fredriksson på olika sätt. Till hyllningarna hör även ett best of-nummer tillägnat Motown-epoken, med 1960-talslåtar som vi älskar. Men showen ska ju bli över två timmar lång, så det är mycket mer som ska repas in”, säger David Lindgren.

KONSERTDATUM:
7/8 Motala, Råssnäs
22/7 Ronneby, Brunnsparken 8/8 Vårgårda, Tånga Hed
24/7 Borgholm, Idrottsplatsen 13/8 Bollnäs, Långnäs
25/7 Gränna, Ribbavallen 14/8 Stockholm, Ulriksdals Slott
30/7 Varberg, Södra Fästningshörnan 19/8 Oxelösund, Joggers
31/7 Hestra, Isamon 20/8 Gävle, Strömvallen
1/8 Västervik, Bökensved 21/8 Eskilstuna, Sundbyholms Slott
5/8 Mariestad, Alhagen 27/8 Kristianstad, Idrottsplatsen
6/8 Karlskoga, Badhusplan 28/8 Ystad, Sandskogens Idrottsplats

Diggiloo produceras av Krall Entertainment, Producent Patrik Krall. Regi: Sandra Koffner och Lotta Furebäck.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Diggiloo
Boka biljetter
Krall EntertainmentCarl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se, https://lovelaholm.se och onlinekatalogen, https://sverigesurfen.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn