Istället för att försöka göra allt, fokusera på de sakerna som lämnar störst intryck. När gästerna ska komma förbi så börjar man stressa och städa hemmet så att det ser presentabelt ut. Vi anser att man inte behöver oroa sig över det, speciellt inte om ni har barn och hela hemmet är fullt av leksaker och kaos. Gäster bör acceptera det. Men vi menar inte heller att ni ska sluta städa inför gästerna. Det vi föreslår är att man fokuserar på de viktigaste delarna av hemmet vid flyttstädning Stockholm. När man fixerar vart hemmets ”hot spots” är så håller man extra koll på dem. När man tar hand om dem så känns den resterande röran mycket mindre. Så vilka är dessa nyckelområden?

 

  1. Handfatet

Diska alla bestick och tallrikar som ligger i diskhon, töm även själva diskhon av resterande matrester. Inte bara kommer det att göra din nästa måltidspreparering trevligare men också få dina gäster att känna sig bekväma eftersom dem inte utsätts för att titta på avfallet från svunna måltider.

  1. Handdukar

Om din handduk har hängt och används i badrummet i mer än en dag innan gästerna har kommit, byt ut den till en ny. Det känns inte skönt för dem flesta att torka händerna på en handduk som inte känns ren.

  1. Toaletten

Toaletten. Det är så viktigt att rengöra den. Var noga med att kontrollera tillståndet på toaletten innan en gäst använder ditt badrum. Skrubba den med toalettborsten och spraya rengöringsmedel. Torka själva sittsen också, det är super viktigt. Bli av med eventuella märken och lukt, se även till att det finns toalettpapper.

  1. Soporna

Det är ungefär som diskbänken full av smutsig disk, det är inte så jättetrevligt att se en överfylld papperskorg och ännu värre är det om du kan känna lukten. Ta ut papperskorgen och lägg i en ny påse när gästerna kommer. Gör så med alla sopor i hemmet. Detta gör en stor skillnad och hemmet kommer kännas så mycket fräschare!

  1. Den generella lukten

Vissa människor är väldigt känsliga mot lukt. Det är viktigt att ha en rutin att lufta ditt hem, öppna fönster och låta den friska luften att komma in. Att dammsuga och moppa golvet regelbundet hjälper med att få bort illa lukter. Detta är ännu viktigare för husdjursägarna.


Kategorier:

Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *