De flesta är förväntansfulla när det blivit dags att flytta. Det är ju trots allt en helt ny plats de snart kommer att bo på – det är fräscht, det är nytt, det är kul! Men en flytt inkluderar en rad olika moment med olika svårighetsgrader som behöver genomföras innan du kan börja njuta av ditt nya hem. Det spelar ingen roll hur många gånger du flyttat sedan innan – några av momenten är alltid lika tid- och energikrävande. Den erfarna flyttaren både vet och uppskattar fördelarna med en bra flyttfirma i Solna

 

En flytt innebär så mycket mer än att bara packa och transportera. Vill du slippa strulet och böket med att flytta själv så rekommenderar vi starkt dig att anlita en flyttfirma i Solna för lite extra flytthjälp. 

De vanligaste problemen med att flytta själv

Många väljer att genomföra sin flytt på egen hand utan att anlita en flyttfirma i Solna, i alla fall första gången de ska flytta. När de väl insett vilket slit det är med att flytta ringer en stor andel efter flytthjälp i Solna. Om du väljer att flytta själv finns det ett flertal fallgropar att hålla utkik efter. Nedan är några av de vanligaste problemen när du väljer att flytta på egen hand:

 

  • Du måste själv ansvara för att hyra och köra en flyttbil, något som kan vara problematiskt om du inte är van att köra stora fordon. Vissa större lastbilar kräver också ett speciellt körkort. Om inte lastbilen är tillräckligt stor för allt ditt bohag kan du behöva köra fram och tillbaka flera gånger som kostar både tid och pengar.
  • Tunga lyft kan bli problematiskt när du flyttar själv eftersom de ska bäras ut från det gamla hemmet och sedan stuvas in i flyttbilen, och sedan bäras in i det nya hemmet. Det är inte bara fysiskt jobbigt, det innebär också en risk där du utan korrekt bärteknik, verktyg eller kroppsstyrka kan komma att skada dig, eller råka ha sönder någon av dina ägodelar.
  • Det är lätt att glömma något när man flyttar själv eftersom du måste ha koll på samtliga delar av flytten inklusive packning, transport och uppackning, uppsägning av abonnemang, adressändring med mera. Med en flyttfirma i Solna kan du fokusera på de tekniska detaljerna med att byta bostad och tacksamt överlåta flyttprocessen till flyttfirman.
  • Tidspress kan vara ett problem när du flyttar på egen hand eftersom du själv måste ta hand om samtliga moment. Dessutom, om du endast hyrt flyttbilen för en dag så gäller det att hålla sig inom tidsramen om du inte vill punga ut mer pengar. En bra flyttfirma i Solna ser till att allting går enligt tidsplanen.
  • Har du möbler eller andra tillhörigheter som du inte vill göra dig av med, men som du inte heller vill eller kan ta med dig till den nya bostaden? Eller är du i en position där du måste vänta några månader innan du får flytta in till ditt nya hem? Då behöver du någonstans att tillfälligt förvara dina möbler och tillhörigheter. Många flyttfirmor i Solna erbjuder magasineringsmöjligheter där du kan förvara ditt bohag tills du behöver det.
  • De flesta avskyr att städa. Vid en flytt är dock flyttstädningen en av de viktigaste detaljerna och ett måste för att få tillbaka sin deposition. Med en bra flytt- & städfirma i Solna slipper du det. De säkerställer att din dåvarande bostad är gnistrande ren inför nästkommande bostadsgäster.  

Anlita flytthjälp i Solna

Känner du dig träffad? I så fall rekommenderar vi starkt att anlita en flyttfirma Solna. De hjälper dig så du slipper stressen och kan istället njuta av flyttenCarl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.