Oavsett om du är anhörig och ansvarig för att arrangera en begravning, eller om du är gäst och ska deltaga på en begravning, så finns det många saker att tänka på kring begravningsblommor, vad du bör tänka på och vad du kan ha med dig.

Att smycka kistan och kyrkan med begravningsblommor är en gammal tradition, och nästan alla begravningar pryds av vackra blommor. Det finns inga regler när det gäller färger och typer av blommor, men rosor och vita liljor är vanligt förekommande.

Blommor uttrycker så mycket där ord inte kan. Blomsterdekorationer smyckar kistan och runt om den. Blommor, i alla olika kompositioner, är alltid ett vackert sätt att ta farväl av och hedra den bortgångne.

Vilka begravningsblommor ska jag ta med?

Som beställare av begravningen, oftast de närmast anhöriga, beställer man i regel kistdekorationen, de större blomsterarrangemang som pryder kistan, eller urndekorationen.

Som gäst tar man med sig en handblomma om man deltar i begravningen, och är man nära anhörig eller representerar den avlidnes arbetsplats eller förening brukar man beställa en bukett eller krans.

Om man inte kan närvara vid begravningen kan man istället skicka begravningsblommor. Det kan vara t.ex en sorgdekoration eller en begravningskrans. Det vanligaste är då att man beställer ett band till blommorna där man skriver en sista hälsning och vem hälsningen är ifrån.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *