2020 genomfördes den tredje Hästrundan, tre härliga dagar med besökare som njöt av upplevelser. Sedan Hästrundan startade har vi fått frågan från aktörer utanför Sydöstra Skåne om att få vara med.

Foto; Föreningen Hästrundan

Därför utvidgade Hästrundan i år till grannkommunerna runt sydöstra Skåne, och nu är man redo att ta ytterligare ett steg. 2021 års Hästrunda blir därför ett evenemang i hela Skåne som de hoppas ska locka besökare från hela södra Sverige.

Hästrundan startade 2018 med syftet att visa upp hästnäringens alla områden och grenar, men också för att visa upp landsbygden och allt fantastiskt som finns här. Evenemanget är ett samarbete mellan företag/föreningar/organisationer som genomför detta som Föreningen Hästrundan. Redan första året blev det en succé och alla var överens om att detta skulle bli ett återkommande evenemang. Tack vare finansiering från Sparbanksstiftelsen har man under tre år kunnat bygga upp evenemanget, vilket har gjort att man nu är redo att expandera till hela Skåne. Redan förra året fick Hästrundan en avknoppning i form av lilla Hästrundan i Skurupsområdet. Denna blir nu en del av Hästrundan Skåne.

Upplägget kommer att vara detsamma som tidigare år. Alla tre dagarna erbjuder en blandning av prova-på aktiviteter, öppet hus, föreläsningar, utställningar m.m. Aktiviteter både för barn och vuxna, hästfrälsta och de som nyligen upptäckt hästlivet.

2020 var och är ju ett annorlunda år för alla evenemangsarrangörer, så även för Hästrundans arrangörer. Hästrundan 2020 genomfördes med hänsyn taget till de riktlinjer som fanns från folkhälsomyndigheten. De deltagande aktörerna begränsade antalet deltagare, var främst utomhus, såg till att alla höll avstånd, tog förbokningar för att ha kontroll på antalet besökare osv. Det blev ett lyckat evenemang med fler besökare än tidigare år som trots detta genomfördes utan att någon behövde känna sig orolig för Covid-19.

Det positiva i detta är att vi vet att denna typ av evenemang kan genomföras utan problem så redan nu kan vi säga att Hästrundan 2021 blir av, sen får pandemin avgöra vilken typ av aktiviteter som vi kommer kunna bjuda på.

RELEVANTA LÄNKAR   (Länkarna öppnas i ett nytt fönster)

Hästrundans hemsida
Hästrundan på Facebook
Hästrundan på Instagram

Följ gärna Hästrundan på Facebook och Instagram för löpande uppdateringar och annat kulCarl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.