Att grilla har sedan länge varit en tradition under sommarmånaderna för många svenskar och intresset för att grilla ökar i snabb takt. Nu under hösten och vintern brukar många ställa undan sin grill i väntan på nästa vår/sommar, men för grillentusiasterna ryker det i trädgårdarna året runt. Att grilla under en kallare årstid går alldeles utmärkt så länge man känner till de nödvändiga knepen för att lyckas.

Den stora skillnaden med att grilla på vintern är att det är mycket svårare att hålla värmen på grillen. Det är därför viktigt att använda extra mycket kol, ställa grillen på en vindskyddad plats, samt hålla locket på så mycket som möjligt. En annan stor skillnad mellan sommar och vintergrillning är att under vinter samlas alla runt grillen för att ta del av värmen som sprids av både grillen och sällskapet. Under sommaren undviker däremot många gäster grillen på grund av röken som alltid tycks blåsa åt fel håll.

Det finns idag många olika typer av grillar att välja mellan beroende på vad som passar dig bäst. Den klassiska kolgrillen är en storfavorit i trädgårdar hos många svenska hushåll. Kolgrillarnas främsta egenskap är smaken som de tillför till det grillade, vilket enligt många är värt det lilla extra jobbet med en kolgrill. Gasolgrillar är väldigt enkla att använda och fungerar ofta utmärkt att grilla till många personer samtidigt. Det är även väldigt enkelt att hålla en jämn temperatur under hela grillningen, vilket är mycket svårare på den klassiska kolgrillen. Elgrillar är även dem mycket enkla att använda och de passar utmärkt för de som bor i lägenhet med balkong.

Hos Grillat.se hittar ni ett stort utbud av grillar, grilltillbehör och inspiration.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *