Putsa ditt cv och hitta ett jobb med StudentJob

Är du i full fas med att söka ett nytt jobb? Kanske är det ett extrajobb på sidan av studierna, eller så kanske du vill börja jobba hemifrån? Oavsett vad så krävs det att du har ett cv, där du beskriver dina erfarenheter och utbildningar. Ett cv är det första din blivande arbetsgivare kommer få se av dig, så det är viktigt att göra ett gott intryck. Men vad är ett bra cv egentligen? Hur framhäver man de bästa kompetenserna på bara en ynka sida? Fortsätt läsa för att ta del av hur du skriver ett bra cv och personligt brev för att ro hem just ditt drömjobb!

Topp 5 tips för ditt CV

Idag kan olika ditt cv skilja sig mycket från någon annans, och medans det inte riktigt finns några “rätt eller fel” för hur ett cv ska se ut, finns det några delar som varje cv bör innehålla.

  • Se till att din kontaktinformation finns med i ditt cv, det kan vara smart att både ha telefonnummer och email. När allt kommer omkring sig, hur ska du få ditt drömjobb om dem inte vet hur eller vart att kontakta dig angående jobbet? 
  • Låt din utbildning och professionella erfarenheter tala för sig själva. Visa din framtida arbetsgivare vad du uppnått innan och alltid strävar efter att göra ett bra jobb. 
  • Din jobb historia och personliga erfarenheter är bra sätt att markera relevanta skills för just det jobb du söker.  
  • Referenser! Dessa kan antingen ges på begäran eller finnas med i ditt cv. Både personliga och professionella referenser kan ge en boost under anställningsprocessen. 
  • Kolla in din “cv hotspot” – Visste du att den översta delen av ditt cv är det första en rekryterare ser? Det sägs vara den mest viktiga sektionen av ett cv så se till att den är putsad rejält!

Topp 5 tips för ditt jobbsökande

  • Det är viktigt att du begränsar och skalar ned din jobbsökning genom att veta vad du vill ha ut av ett jobb, i vilken industri du vill jobba och vad du anser vara en acceptabel lön.
  • Gör lite research av tillgänglig information om just den typ av jobb du vill ha. Genom att veta ett företags värderingar och vision, ger dig ett försprång när du sedan ska ta ett beslut. 
  • Skicka aldrig ut ett massutskick av ditt cv till olika företag i olika industrier. Det blir lätt genomskinligt för arbetsgivaren. Försök istället att lägga ned lite extra tid på ditt personliga brev för varje företag, det visar att du är intresserad och motiverad på riktigt av ett jobb hos just dem. 
  • Det kan vara lätt att söka ett jobb hemifrån, men ännu svårare att imponera över en skärm. Se till att en potentiell arbetsgivare får se vem du är och ditt leende! 
  • Du har byggt ett nätverk, nu är det högt tid att använda det! Ta hjälp av gamla klasskamrater, kollegor och vänner så att du kan lyckas med att hitta bästa möjliga jobb för just dig.  

Det här är bara några av många tips som kan hjälpa dig att bygga en bra cv mall och hitta ditt drömjobb. De viktigaste punkterna att ta med sig är att alltid vara förberedd, ha dina dokument redo och ha en positiv inställning! När du sedan fått i ordning ditt cv, se till att kolla in StudentJob för att ta del av många olika typer av jobb i hela sverige! Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *