Har du också funderat på att jobba utomlands? Det finns oändligt många anledningar till varför ett jobb utomlands kan vara ett av de bästa besluten i ditt liv.
Kanske är du redo att fly vinterhalvåret i Sverige och dra söderut till en varm sandstrand? Eller är det pengarna som lockar kanske ett år i Norge är något för dig? Oavsett vart, är det en erfarenhet rikare, och du kommer utvecklas både professionellt och personligen under ett jobb i en internationell arbetsmiljö. Dina nya erfarenheter är en självklarhet att lägga till på ditt cv, och du kommer ha en hel del att lista upp i ett personligt brev. Tro mig, ett jobb utomlands ger dig möjligheter att upptäcka nya kulturer, lära dig ett nytt språk samtidigt som du träffar nya kompisar och anpassar dig till en nytt sätt att leva.

Sök på jobbsidor

Tack vare olika hemsidor och jobbportaler kan du söka efter jobb i andra länder fast på svenska. Genom att filtrera dina sökningar kan du enkelt söka efter ditt nästa jobb utomlands utan ens ha en aning om vart du är sugen på att flytta. Det finns många möjligheter att hitta jobb utomlands som svensk, mycket tack vare våra språkkunskaper i engelska men också för att vi är kända för att jobba hårt. Det är också väldigt många företag som vill etablera sig på den svenska marknaden, vilken öppnar upp möjligheterna för dig som vill jobba utomlands fast på svenska. Ett tips är att kolla in kundservice och kundsupport i andra länder och det kan även vara ett plus om du är kunnig inom någon av de andra språken i skandinavien!

Kontakta bemanningsföretag

Om du redan vet vart du kan tänka dig att flytta, kan ett bemanningsföretag vara smart att kontakta. Vissa företag specialiserar sig inom just jobb utomlands och det kan vara ett första steg i rätt riktning genom att kontakta dem då många rekryterare jobbar hårt för att hitta rätt kandidater till sina kunder utomlands. I slutet av dagen är det deras jobb att hitta rätt match, så släng iväg ett meddelande redan idag för att se om möjligheterna för dig finns där!

Hitta en praktikplats

En praktikplats eller ett internship som det också kallas utomlands, är det PERFEKTA sättet att få uppleva arbetslivet i ett nytt land. Genom att flytta utomlands och genomföra ett internship, kommer du komma hem med nya skills och även arbetskulturen i det landet. En praktikplats ger dig verkligen möjligheten att lära dig nya skills, verktyg och massvis med matnyttig information inom den industrin du önskar att jobba i som kommer hjälpa dig i arbetslivet framöver. 

Studera utomlands

Oavsett om du bestämmer dig för att flytta utomlands för att lära dig eller bli bättre på ett nytt språk, eller för att boosta ditt cv så kan utlandsstudier öppna många olika dörrar. Vissa universitet har många kontakter och partners som erbjuder jobb till studerande efter examen, vilket ger dig en möjlighet att knyta kontakter med företag utomlands redan under dina studier. Genom att lära sig ett andra eller tredje språk kan också vara till din fördel om du letar efter jobb utomlands. Oavsett vad ditt mål är under dina studier kommer du inse att genom att vara social och träffa nya människor, har du redan börjat networka inför framtidens jobb. 

Sist men inte minst, våga ta klivet ut i världen! Om du redan nu börjar fundera på ditt nästa äventyr är det i god tid att börja spara och göra lite research. Ibland kan en flytt till ett annat land också vara svaret på ditt jobbletande då det förenklar anställningsprocessen så som intervjuer och pappersarbete om du redan väl är på plats. Det finns massvis med olika alternativ för att hitta ett jobb utomlands och försök skriva ned vad du vill få ut av din vistelse, vart du kan tänka dig att åka och inom vilka områden du är villig att upptäcka.

Är du lite osäker på om du passar för jobbet? Kolla in denna cv mall och dessa tips för att skriva ett personligt brev.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *