För dig som bor i Solna och som nu ska flytta, antingen inom kommunen eller längre bort, finns det mycket att tänka på. Det är väldigt lätt hänt att man glömmer bort något viktigt i flyttkaoset. Som tur är har vi sammanställt checklistor på när du bör göra vad.

Något av det första du bör göra, redan lång tid i förväg, är att boka en flyttfirma i Solna, om du nu planerat att anlita flytthjälp. Många flyttfirmor i såväl Stockholm som Solna har många bokningar. För att vara säker på att kunna få hjälp exakt under dina flyttdatum gäller det att ha god framförhållning. Om du tänker utföra flytten på egen hand bör du istället se till att boka din hyrbil/lastbil i god tid då även dessa fordon snabbt går åt. Andra förberedelser som du bör göra i god tid innan flytten ens börjar, är att beställa eftersändning av post, helst 14 dagar innan flyttlasset går.

För att en flytt inte ska kännas för rörig och kaosartad är det bra att förbereda inför flytten i god tid. Gör listor, köp hem allt packmaterial du behöver och rensa ur sådant du inte ska ta med dig till den nya bostaden. Skapa även ett packsystem så att du får ordning och reda på allt ditt bohag. Väljer du att anlita flyttfirma i Solna utför de även ned- och uppackning, transport och står även för allt packmaterial. En fördel med att anlita flytthjälp är att företagen är försäkrade. Skulle något mot förmodan gå sönder, är flyttfirman försäkrade och du får kompensation. Tar du själv sönder något gäller ju inte riktigt samma policy, om du inte råkar ha drummelförsäkring på hela hemmet.

Förutom flytten är det såklart många andra arbetsmoment som hör till, som flyttstädningen. Många personer som ska flytta och som vill spara in pengar på flytten, funderar över vad man bör prioritera. Att flytta bohaget själv eller att utföra den ökända flyttstädningen själv. Det finns inget rätt svar, fundera istället på vad du helst slipper. Flyttstädning i Solna är en populär tjänst eftersom den här sortens städning är extremt krävande. Det tar tid och kraft att skrubba rent varje millimeter av det gamla hemmet. Om du vill spara tid, energi och hinna med andra saker som du måste göra, kan det vara en stor fördel att leja bort antingen städningen eller flytten åt ett företag.

Flyttstädning i Solna kostar vanligtvis mellan 150 och 200 kronor i timmen, men priserna kan variera en del beroende på vad som ingår. Vissa företag utför flyttstädningar men tar en extra kostnad för att putsa fönster eller för att rengöra biutrymmen, medan dessa moment hos andra ingår i timpriset. RUT-avdraget ger dig dock 50 % rabatt på arbetskostnader för såväl flytthjälp som flyttstädning, något som kan vara värt att komma ihåg. Om du är osäker på om du har råd eller inte, kan du alltid snabbt begära offert från ett par tre stycken företag för att få en bättre uppfattning om vad just din flytt kommer hamna på.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.