Det är inte alltid helt lätt att lyckas med förhandlingarna mellan arbetsgivare och arbetstagare. Det är oftast mycket att tänka på och många saker som man måste hålla koll på. Detta är väldigt viktigt ifall man skulle hamna i en tvist, då gäller det att ha rätter på sin sida. Bland annat kan det handla om vad man rättsligt faktiskt får göra och inte göra. Dem allra flesta vet inte vad dem har för rättigheter när det handlar om uppsägning/avsked.

Arbetsrätt handlar om de regler som rör sig kring arbetsförhållanden. Till exempel kan det vara en relation mellan arbetstagare och arbetsgivare. Inom arbetsrätt finns det två delar, individuell och kollektiv. Individuell arbetsrätt handlar om förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare, ett exempel på detta är lagen om anställningsskydd (LAS). Kollektiv arbetsrätt handlar om kollektivavtal i det stora hela.

Rive Juridiska Byrå är Sveriges största arbetsrättsbyrå och specialiserar sig inom arbetsrätt. Med hög expertis och kunniga jurister erbjuder dem diverse problem. Bland annat kan dem hjälp till att flytta flera hundratals anställda och kring frågor som berör anställningsförhållanden. Till exempel kan dem hjälpa dig som privatperson med konflikter mellan dig som arbetstagare och arbetsgivaren. Andra saker som de kan hjälpa till med är anställningsvillkor, lönefordringar, avtal och avtalsbrott.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *