Växjö är hjärtat i sydost – mitt i Småland, mitt i södra Sverige. Det är i Växjö som vägarna möts, och så har det varit sedan staden en gång fick sitt namn. Hit reser du enkelt via de stora vägarna – inte mindre än sex riksvägar möts här. Från Kastrup når du Växjö på drygt två timmar med tåg, från Stockholm på lite mer än tre. Till Växjös egen flygplats kommer du direkt från metropoler som Amsterdam, Oslo och Stockholm utan byten och krångel.

Växjö är en av de mest snabbväxande städerna i Sverige just nu och brukar dessutom kallas för Sveriges andra IT-stad. Med fler invånare och företag kommer också fler aktiviteter.  Växjö har ett fantastiskt brett utbud av aktiviteter. Här listar vi de allra mest populära. 

Det finns massor att hitta på i Växjö, vare sig du söker shopping, fest eller aktiviteter för barnfamiljen. Här listar vi de allra mest populära turistmålen och aktiviteter. 

Klicka här för Hej Växjö – Besöksguide / Sevärdheter och aktiviteter i Växjö


Kategorier: Turism

Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar.

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *