Vår historia

Då: Familjeföretaget Richard Magnusson AB (i folkmun RIMA) grundades 1947 av Richard Magnusson. Idén var att serva skeppsvarv och sjöfart med underhållsmaterial såsom packningar, tätningar, slangar och verktyg med mera. Det hela startade i Majorna i Göteborg som var centrum för sjöfarten vid denna tid. Vid början av 60-talet flyttade företaget över till Hisingen för att komma närmare skeppsvarven som då hade börjat komma igång ordentligt. Det var också då man startade tillverkning av packningar.

Nu: Idag är vi 10 anställda och har samma höga servicegrad som vi lärt oss av våra förfäder. Service har varit företagets ledstjärna alltsedan starten 1947. Vår filosofi är “satsa rätt håll tätt” vilket i stora drag står för rätt material på rätt plats. Vi samarbetar med världsledande materialproducenter på marknaden vilket bidrar till att vi kan erbjuda ett brett urval av material med genomgående hög kvalité. Vi har också kunskapen som behövs för att rätt produkt används till rätt applikation. Efter mer än 70 år i branschen vet vi vad som krävs för att hålla en industri rullande.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *