Är du bland en av dem som har blivit utsatt till att skapa en företagsblogg och uppgiften verkar överväldigande? Då får du lite tips här! Viss förberedelse krävs när man ska skapa en blogg och det knepigaste av allt kan vara att just sätta igång. Så läs vidare!

1. Vad ska bloggen heta?

Välj ett namn som reflekterar vad du ska förmedla, vem du är eller vem du riktar dig till. Här finns det många möjligheter, men vänta inte tills du redan har skapat din blogg.

2. Hvem skriver du för?

Legg merke til at mellomtittelen ikke er ‘hvem skriver du til?’. Forskjellen illustrerer godt hvordan vi opptrer på bloggen. Vi har hele tiden som mål å bidra til å hjelpe, utdanne og inspirere leserne våre. Da må vi ta utgangspunkt i hva som er deres situasjon, slik som hva de er opptatt av, hvilke utfordringer de har, hva som gjør at de lykkes i jobben. For å hjelpe oss til å forstå lesernes (altså våre potensielle kunders) behov utarbeider vi personas.

2. Vem skriver du för?

Observera att mellannetteln inte är “vem skriver du till?”. Skillnaden illustrerar väl hur vi beter oss på bloggen. Vi strävar ständigt efter att hjälpa till, utbilda och inspirera våra läsare. Då måste vi utgå ifrån utgångspunkten om hur deras situation ser ut, t.ex. vad läsarna är intresserade av, vilka utmaningar de har och vad som gör dem framgångsrika på jobbet. För att hjälpa oss att förstå läsarnas (dvs. våra potentiella kunder) behov måste företag utveckla en slags personlighet.

3. Design för bloggen

Du kan använda ditt eget bloggverktyg som t.ex. Hubspot eller WordPress, men du kan också lägga upp bloggen i CMS:et du redan använder. Vilken amatör som helst kan enkelt peka och dra objekt i mallarna och anpassa dem till en presentabel helhet. De flesta företagen har dock tydliga riktlinjer för hur de ser ut visuellt, och det är även här du kan behöva lite professionell hjälp från någon med designkompetens. Alla teckensnitt, logotyper och färgpalett måste vara korrekta och det kan vara svårt att göra på egen hand. På tal om professionell hjälp kan du också behöva hjälp med redovisning och bokföring och då är Ageras ett utmärkt val.


Kategorier: Business

Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se & https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *