Nybörjarguide till CBD olja

Hittills har du säkert hört någon omtala CBD olja, speciellt om du lider av ett kroniskt tillstånd som smärta eller ångest.

Om du vill prova CBD men är osäker på var du ska börja lägger vi samman den här snabba och praktiska handboken för att svara på dina frågor och hjälpa till att rensa upp några av de vanliga missuppfattningarna kring CBD olja och dess användningsområden.

Vad är CBD?

Cannabidiol (CBD) är en av många aktiva föreningar som finns i Cannabis sativa-växten. Tetrahydrocannabinol (THC) är en annan aktiv förening och den mest kända, tack vare dess psykoaktiva egenskaper – det är den som får dig ”hög”.

CBD är nonpsykoaktiv men har ett antal av samma medicinska förmåner som THC. Detta gör att du kan utnyttja de terapeutiska fördelarna utan att känna dig ”hög” känslan som ofta går hand i hand med THC.

Med detta sagt kan marijuana-härledda CBD-produkter, eller CBD-produkter som innehåller THC, vara effektivare än fiberhampa. Men om du lider av ett tillstånd som ännu inte har legaliserat medicinsk marijuana, eller om dessa stammar inte är tillgängliga för dig, kan du fortfarande dra nytta av produkter som innehåller industriell hamp-härledd CBD.

Den nuvarande lagenligheten över CBD är … disig. Även om det finns påståenden är det för närvarande lagligt i hela Sveriger om det härrör från industrihampa – vilket innebär att det extraheras från en cannabisanläggning med mindre än 0,2 procent THC.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

1 kommentar

Löfgren · 19 juli, 2019 kl. 11:02

Cannabidiol (CBD) har nyligen täcks i media, och du kan till och med ha sett det som en tilläggsstöd för din smoothie eller morgonkaffe efter träning. Vad är exakt CBD-förmåner Varför är det plötsligt så populärt?

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *