Guldklockans tid är förbi – ”gig”-ekonomin är här för att stanna!

Musiker har i alla tider fått betalt per gig, alltså per spelning. Nu sprider sig gig-ekonomin till allt fler branscher, där de traditionella anställningsformerna ersätts av tillfälliga uppdrag som utförs av egenföretagare.

Holger Wästlund, trollkarl, föreläsare, författare med mera, har skrivit inte mindre än fjorton böcker om hur man på olika sätt kan starta företag och tipsat om olika affärsidéer. Jag har själv läst flera exempel av hans böcker som alltid är lättlästa och lättförståeliga.

På hans egen hemsida, ”Tipsom” hittar du bland annat TIPS OM OLIKA DRÖMJOBB och i BLOGGEN OM DRÖMJOBBEN, som du hittar du i mitten ligger många förslag som kan bli dina egna guldägg! Du får även GRATIS TIPSBREV av honom via hemsidan.

Enligt en undersökning av Manpower i slutet av 2017 kan nio av tio svenskar tänka sig att ”gigga” i framtiden och i USA konstaterar affärsmagasinet Forbes förra året att hälften av arbetsmarknaden kommer bestå av frilansare inom tio år.

Hur kommer det sig att unga – eller personer i allmänhet – vill jobba så här?

  • ”Gig”-ekonomin ger möjligheten att arbeta när man själv vill och kan. Plattformar som Yepstr, Tiptap och Foodora, för att nämna några, kopplar ihop arbetsgivare och arbetstagare
  • Det har blivit en social grej för många. Man har tid över och vill komma ut och träffa folk.
  • Jag tror genuint att folk tycker det är jättekul – att du aktivt kan välja hur mycket du jobbar och hur din inkomst ser ut. Du kan vara din egen.
  • Allt större grupper väljer frihet och flexibilitet framför trygghet och den där guldklockan efter 25 års trogen tjänst.
  • Det är en del av en global trend.
    (Källa: Söndagens nummer av SvD, Mia Holmberg Karlsson)

Hur du lyckas inom ”Gig”-ekonomin beskrivs i boken ”Så skaffar du dig flera inkomstströmmar samtidigt” i 10 steg.



Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *