Innan man köper en begagnad bil bör man självfallet ta reda på så mycket som möjligt om det fordon i fråga man avser att faktiskt köpa. Detta kan man göra genom en hel del olika metoder och i dagens läge finns det flera bra och seriösa tjänster som man kan nyttja online via dator eller sin smartphone för dessa ändamål. Ägare i Bilregistret är en sajt som ger dig tillgång till att hitta denna typ av tjänster. Man listar olika register och appar för att få tillgång till denna typ av information.

Vem äger bilen?, är en mycket adekvat fråga att ställa i dessa sammanhang eftersom det är du som köpare som skall vara säker på att du köper bilen av dess rättmätige ägare eller en person som har rätten att sälja bilen i fråga. Frågor som dessa och andra fordonsinormativa frågor kan du finna på sajten Biltegister Ägare.

Har bilen fordonsrelaterade skulder?

Fordonsrelaterade skulder är skulder som skatter och avgifter som fordonet kan ha dragit på sig. Om ägaren ej betalar dessa uppstår en skuld som slutligen går till Kronofogden för indrivning. Om du köper en bil som innehar denna typ av skulder på sig så har Kronofogden rätten att ta bilen från dig även om du köpt den. Man har rätten att göra detta för att betala av skulderna på bilen i fråga. Detta gör att du kan bli av med en bil du nyss köpt! Så innan du köper en begagnad bil skall du alltid se över så att bilen ej har skulder på sig. Köp aldrig en bil med fordonsrelaterade skulder!

Se över besiktningshistorik

Sen är viktigt att se över teknisk specifikation och besiktningshistoriken för bilen för att se att bilen klarat besiktning och vad som kan ha felat med bilen i tidigare besiktningar, Har bilen återkommande problem eller är den felfri. Här kan du finna mycket intressant information för att kunna fatta ett bra köpbeslut.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se, https://lovelaholm.se och onlinekatalogen, https://sverigesurfen.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras.