Foto/Källa; Ronny K, Pixabay

Europas fotbollslag ser utan tvekan fram mot ett framgångsrikt VM, och historien talar till deras fördel. Det innebär att vissa lag har en god chans att utmana Brasilien, men enligt fotbolls-VM-odds 2018 är landet fortfarande favorittippat att bli turneringens bästa nation genom tiderna. Just nu är de aktuella oddsen 5.00 för favoriterna. På andra plats hittar vi de regerande mästarna Tyskland med oddsen 5.50, och med tanke på att tyskarna alltid verkar visa sig från sin bästa sida är vi övertygade om att de har en god chans att utmana brasilianarna.

I takt med att fansen och spelarna flockas till Ryssland stiger stämningen och spänningen. Det här blir Sveriges första VM-turnering sedan 2006, eftersom vi varken kvalificerade oss till Sydafrika eller Brasilien. Kan 2018 bli året då Sverige återgår till forna tiders storslagenhet och utmanar ett mästarland om titeln? Det kanske låter otroligt, men vi behöver inte gå längre tillbaka än till 1994 för att se bevis på svenskarnas skicklighet. Då tog sig det blågula landslaget nästan hela vägen. Det var bara förlusten mot Brasilien i semifinal som satte stopp, efter ett sent mål i matchen. I nästa match slog Sverige däremot Bulgarien med 4 – 0, och tog därmed hem den legendariska bronsmedaljen.

Sveriges största framgångar inträffade under VM-turneringarnas tidigare år. Det hela började med en fjärde plats i VM 1938, som anordnades i Frankrike. Tolv år senare, i Brasilien 1950, kammade svenskarna hem en bronsmedalj. Den största bedriften i svensk VM-historia kom åtta år senare, och handlade även den om Brasilien. Då tog vi oss nämligen ända till final på hemmaplan, där vi tyvärr förlorade mot brasilianarna. Än idag är silvermedaljen på hemmaplan något av det mest otroliga som hänt Sverige i fotbolls-VM, och den är ett bra bevis på hur stora framgångar det skickliga landslaget faktiskt kan uppnå. Men hur står sig Sverige mot resten av världen, och vad är oddsen för att vi lyckas bra i Ryssland? Spana in vår infografik nedan för att ta reda på mer, och glöm inte att berätta för oss vad du tycker!Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar.

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *