Testosteronbrist är inte längre ett tabubelagt problem!

Androgenbrist och testosteronbrist är när kroppen har lägre nivåer av manligt könshormon, särskilt testosteron, än vad som behövs för hälsan. Denna testosteronbrist kan orsakas av problem i de områden av hjärnan som kontrollerar funktionen av testiklarna (hypofysen och hypotalamus), eller av problem i testiklarna själva. Tidigare har behandling ofta inneburit testosteronersättningsterapi. NU finns annan hjälp via länken högst upp i texten!

Begreppet ‘manliga klimakteriet’ är meningslöst eftersom det inte finns: det finns ingen plötslig, svår eller oundviklig nedgång i könshormonproduktion hos män som upplevs av kvinnor. En blygsam och gradvis nedgång i kön hormonnivåerna ses över manliga populationer från en ålder av ca 30.


Kategorier: Friskvård

Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, HittaUpplevelse.se, LoveLaholm.se, ListitSweden.se och Sverigesurfen.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *