Det kan verka som en djungel när man undersöker marknaden för lån. Det är lättare att hitta det rätta lånet för just dig när du har tänkt vilka egenskaper i ett lån som betyder mest för dig. På det sättet kan du sortera i vilka lån som är aktuella för dig att ansöka om.

LÅNEBEHOV – Hur mycket behöver du låna? Långivaren erbjuder ofta flera slags lån som var och en täcker över ett intervall. Letar du efter ett lån på 10.000 eller 100.000 kr?

PRISET – Räntan är det du betalar för att låna pengar. Men även andra avgifter som uppläggningsavgift och andra eventuella kostnader kan spela en betydande roll. Jämför därför den Effektiva räntan för att få den reella bilden av priset för att låna.

EXPEDITIONSTID – Hur lång tid får det gå från att du ansökt tills att du får svar? Och från att du godkänts och skrivit under låneavtalet tills att pengarna står på ditt konto?

LÖPTID – Beroende på beloppets storlek, vad du lånar till och din ekonomi kan olika löptider vara rätta för dig. Har du ett akut behov för pengar som du snabbt vill betala tillbaka och bli av med? Eller ska du investera i något där det är mer rimligt att betala tillbaka över en längre period?

Till slut kan det även finnas vissa speciella egenskaper som du tycker om. En inbyggd försäkring vid arbetslöshet; en avbetalningsfri månad eller en helt personlig bedömning som man vill ha med. Nordicbanker låter dig som kund hitta rätt lån online.


Kategorier: Banker

Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar.

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *