Foto/Källa; Pixabay.com

Nättidningen NewsVoice grundades 2011 för att fylla i det vacuum som skapats av de svenska mainstream mediernas ofta ensidiga och vinklade rapportering, nyhetsförmedling och politiska debatterande. Genom att ta intryck från internationella perspektiv försöker NewsVoice förnya den svenska debatten om samhället, Sverige och världen. Det sker genom partipolitiskt obunden journalistik och frihet från vänster-högerdikena. Det medför att NewsVoice kan vara svår att placera, vilket också är ett bevis för ett oberoende.

NewsVoice vill förmedla andra kulturers perspektiv, försvenska utländska nyheter och avprogrammera läsarna från alltför många decennier av aktiv påverkan från svensk public service, stats-TV och statsradio.

Att finna goda nyheter är svårt, men det förblir en vision att NewsVoice ska kunna förmedla 50% positiva nyheter vid sidan av 50% negativa nyheter.

NewsVoice har kommentarsfälten öppna så att läsarna kan delta i den allmänna debatten och därmed påverka genom att förmedla nya idéer som förändrar samhället till en trevligare omvärld att leva i.

NewsVoice tar upp ämnesområden som hälsa, vetenskap, kultur, underhållning, biofilm, media, teknologi, geopolitik, världs- och samhällsfrågor samt uppmärksammar ny teknik. Alla dessa ämnen kan sedan debatteras. Tidningen uppmärksammar naturliga metoder som ger hälsa och välbefinnande och vill lyfta fram bästa medicin.

NewsVoice undviker normalt ämnena: smink, sport och partipolitik.

NewsVoice omvärldsbevakar internationellt media och återpublicerar lästips och artikelpuffar åt dig som läsare. NewsVoice medverkar till analys, genomskådning, sammanhang och överblick. Tidningen speglar ett ”tankeskifte” i världen.

NewsVoice drar sig inte för att avslöja korruption och maktmissbruk och är därför inte politiskt korrekt.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se & https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar.

2 kommentarer

Torbjörn Sassersson · 27 februari, 2018 kl. 01:34

Tack för denna presentation av NewsVoice. Vi ska försöka göra ett så bra jobb som möjligt. Vi tar gärna emot båda positiv och konstruktiv kritik. / Torbjörn Sassersson, grundare och redaktör

Pål Bergström · 27 februari, 2018 kl. 01:45

Kan rekommendera NewsVoice som balans till mainstream medias utbud för att få en bättre bild av världen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *