Nyligen skrev Svensk ekonomiplaneringen ett inlägg på sin blogg om hur man blir rik om du är lite smart med dina besparingar. Det var ett mycket intressant inlägg och ämne de väckte eftersom det stämmer det dem säger. Istället för att spara och investera korrekt köper folk upp sina pengar, många spenderar pengarna på en trevlig bil eller en resa. Det är jättekul med nya prylar, leksaker eller resor, men det är verkligen den rätta vägen att spara på. Om du vill vara rik och ha en framtid där du är ekonomiskt oberoende måste du investera dina pengar!

Aktier
Det vanligaste sättet att investera pengar på idag är investering utav aktier vilket är ett väldigt bra sätt att spara på. Det är dock ovanligt att tjäna mycket pengar eftersom du måste vara mycket kunnig och påläst om de företag du investerar i. Det finns också en mycket hög risk att aktierna inte kommer att öka, och du kommer att förlora pengar på det. Det har dock blivit vanligare att investera i investmentbolag som “Investor B” eller “Kinnevik”. Dessa investeringsbolag är mycket säkrare att investera i, men ofta tjänar du inte lika mycket som om du skulle investera i ett enskilt företag.

Bostäder
Ett säkert sätt att investera som inte lika många tänker på är i bostäder. Överallt i Sverige och särskilt i de större städerna ökar bostadsbristen dagligen. Det innebär att det alltid kommer att finnas köpare och personer som behöver bostäder. På grund av detta går priserna upp för hemmen och du kan garantera att sälja en bostad för mer pengar än du köpte det för! Om du köper en lägenhet och behåller den i ca 5-10 år kommer du att kunna sälja den för mycket mer än du köpte det för. Det innebär att du har både ökad månadsinkomst med en uthyrning och värdet kommer att öka drastiskt tills du väljer att sälja lägenheten.Spara smart och investera smart med Svensk Ekonomiplanering.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, HittaUpplevelse.se, LoveLaholm.se, ListitSweden.se och Sverigesurfen.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *