Det finns ett antal bra tjänster på internet för att skicka stora bildfiler som inte är så lämpliga att skicka via vanlig e-post som ju ofta har sina begränsningar. Själv använder jag mig mest av WeTransfer som det går att skicka filer på maximalt 2 GB till 20 e-postadresser med. Tjänsten är enkelt uppbyggd. Det är bara att ange mottagarens och din egen e-postadress, skriva ett litet meddelande till mottagare och välja vad som ska skickas. Mottagaren får en länk via e-post och kan sedan hämta filen när det passar. WeTransfer är ju alltså en tjänst för att skicka stora mängder filer direkt från en dator till mottagarens e-postadress. WeTransfer har även en gratisapp för mobiltelefoner för att överföra upp till 2 gigabyte åt gången! WeTransfer-appen finns för iOS och Android.

En annan populär tjänst är SendGB som inte är lika känt som WeTransfer, men som fungerar lika bra. Det går att skicka hela 4 GB åt gången. Tjänsten fungerar i övrigt som WeTransfer. Filen kan skickas till 20 e-postadresser.

Det tredje alternativet av de tre jag tar upp, finns ju fler, är pCloud Transfer som har en begränsning på 10 mottagare. Fast den slår konkurrenterna vad gäller filstorleken. Via pCloud går det att skicka filer på hela 5 GB.

 



Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar.

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *