Ett vårtecken – Skottkärra i trädgården.

Fotolia_Anna_Skottkarra05_640
Foto/Källa; Fotolia

Ibland behöver jag bilder till mina webbplatser. Jag har en favoritfotograf som jag har ett litet avtal med. Han heter Jörgen Larsson, jlfoto.com .
Jörgen Larsson har varit yrkesverksam som fotograf sedan 1983 och har gjort sig känd för sina vackra naturbilder som ofta syns på vykort, kalendrar och i tidskrifter av olika slag. De flesta bilderna i bildarkivet är tagna i mellanformat för att garantera hög kvalitet. Bilderna levereras i första hand professionellt inskannade med en Imacon skanner på cd eller över nätet, alternativt som diaorginal. Alla nya bilder är tagna med digitalkamera enligt senaste teknik.
Men ibland behöver jag en bild som inte Jörgen har i sitt arkiv. Ibland har jag kunnat beställa en bild av honom då när han ändå är någonstans som refererar till min bildidé.

Dock måste jag ändå söka mig ut på nätet i de fall då jag inte själv  kan fotografera det. På LoveLaholm.se tar jag de flesta bilder själv. Jag är en hängiven fotoamatör och att ta sina egna bilder är en säker sak. Nu blir de kanske inte av bästa kvalité. Mina fotokunskaper är begränsade men ofta duger de bra. Canon´s systmkameror tar väldigt fina bilder även när det står en amatör bakom linsen. Och med en begränsad budget får jag lita till mig själv.

Fast ibland har man inte tid att fotografera. Då letar jag på alla de ställen som finns idag efter bilden. Istockphoto är ett ställe, Flickr, ett annat. Använder mig också av Fotolia ibland. På dessa ställen kan man också finna gratisbilder som ibland kan vara just den bilden man letar efter.

Det som är bra med Fotolia, som nyligen anslutit sig till Adobe Creative, förresten är att man kan abbonera på ett visst antal av bilder varje månad efter sin budget.
Du kan ladda ned bilder när du vill under månaden, du behöver inte ladda ned varje dag. Oanvända nedladdningar rullar över till kommande månad så länge som ditt månadspaket är aktivt eller förnyas.

Du kan lägga till nedladdningar till ditt nuvarande månadspaket utan att ändra de rådande förhållandena. Ett enkelt standardpris på alla högupplösta bilder och vektorfiler.

Du kan även avbryta ditt månadspaket när som helst upp till 3 dagar innan förnyelsen med bara ett klick!

Hemsida; ( Svensk ) https://se.fotolia.com/

 

 

 Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *