dans640
Foto, Carl Stridsberg

Förr ansåg man att midsommarafton var en övernaturlig natt! Svettiga äpplen, sju sorters blommor och drömgröt var bara några av knepen som vi använde oss av för att hitta kärlek och förutse framtiden. Se om du vågar pröva några av knepen från förr redan imorgon:
Magiska daggen: Under midsommarnatten sägs daggen ha läkande krafter. På midsommardagens morgon kunde man därför rulla sig naken i dagg, i hopp om att få bättre hälsa!
Svettiga äpplen: Om en kvinna lät ett äpple sitta under armhålan så att det fick hennes doft, så skulle mannen som åt det bli förälskad i henne. Om hon var osäker på att svetten skulle sätta sig ordentligt så rekommenderades det även att göra ett hål i äpplet.
Plocka 7 sorters blommor: Enligt våra gamla sägner ska växter ha extra starka krafter under midsommar. Du har säkert hört att man kan plocka sju eller nio stycken blommor och lägga dom under kudden för att få drömma om sin framtida kärlek? Men visste du att detta helst ska göras under tystnad – annars kan magin bli bruten! Och vill man göra det riktigt ordentligt så ska man gå baklänges och plocka dom med vänster hand.
Hoppa över 7 gärsgårdar: En tradition från bondesamhället säger att man ska hoppa över lika många gärsgårdar som de blommor man har plockat för att ha under sin kudde. Detta ska symbolisera en överskridning från den verkliga världen till den lite mer övernaturliga. Förr ansåg man att ojämna nummer var magiska i sig.
KÄLLA; Minnenas JournalCarl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *