En bra pulsklocka ger dig alla fördelar du behöver under ett träningspass. Efter träningen kan du sedan utvärdera hur du presterat under träningen. Med hjälp av en träningsklocka kan du hålla koll på din puls, distans och hastighet under träningspasset. Du kan sedan enkelt ladda upp all data efter träningspasset för att kunna titta tillbaka och se hur du utvecklats, något som inte bara ger dig en klar fördel i träningen utan även motiverar dig till att fortsätta och nå ännu högre.

På hemsidan http://pulsklocka.net/ kan du jämföra träningsklockor och enkla pulsklockor så att du kan hitta en modell som passar dina träningsbehov.

Om du håller på med löpning, simning eller cykling och vill avancera så bra som möjligt så är en bra träningsklocka väsentligt för att du ska lyckas. En simmare kan t.ex. hålla koll på hur många längder den simmat och vilken som är snabbast. En cyklist kan få reda på om den använder sin energi så effektivt som möjligt genom att koppla samman träningsklockan med en kraftmätare i pedalen.

En bra pulsklocka ger dig även möjligheten att träna intervaller där pulsklockan hjälper hjälper dig att hålla rätt puls för att få ut så mycket av din träning som möjligt. Detta är kritiskt för att få maximal effekt och öka syreupptagningsförmågan.

Att få statistik över sin träning och på papper kunna se hur man utvecklats ger mycket motivation för nybörjaren. En pulsklocka är alltså ingenting som endast är avsett för eliten.



Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.