5:2 Dieten är en diet vars syfte är att fasta två dagar varje vecka och äta ”som man brukar” de övriga dagarna. Detta kallas för periodisk fasta och många positiva effekter på hälsan.

Eftersom du fastar två dagar har du möjligheten att gå ner vikt om du totalt sätt på en vecka ligger under din energibalans. Men det egentliga syftet med dieten och fastan är att kroppen stannar upp med proteinsyntesen och börjar reparera celler och ”laga” kroppen.

5:2 Dieten därför minska risk för diabetes, cancer, hjärtsjukdomar m.m. Resultatet är ett sänkt blodtryck och ett lägre kolesterolvärde vilket många i västvärlden har problem med.

Dieten har inte för avsikt att ta slut utan för att ta nytta av effekterna måste 5:2 dieten bli en del av din vardag för så fort du slutar fastar kommer kroppen sluta att dra nytta av de positiva effekterna. Eftersom det vanligtvis inte är jobbigt att endast fasta 2 dagar i veckan så anses dieten vara positiv av de som provat den.

På vår hemsida kan lära dig allt om dieten så att du kan komma igång redan idag.

Hemsida; http://52-dieten.com/Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.