Hjälp med vad som helst, när du vill!

Domytask.se, är en online-marknadsplats för tjänster och ärenden.

Ungefär som Blocket fast för tjänster istället för fysiska produkter.

Folk som har som inte har tid eller intresse kan ta hjälp av andra privatpersoner i sitt närområde som vill hjälpa dem med deras ärenden och tjäna extra pengar.

Du lämnar en förfrågan på hemsidan där du beskriver vad du vill ha hjälp med och vad du är beredd att betala för det och får inom några timmar svar av ”agenter” som är intresserade av att utföra jobbet till det föreslagna priset.

Agenterna som hjälper är oftast studenter, pensionärer eller andra med tid över.

Det kan vara vad som helst man behöver hjälp med, t.ex. hundvakt, hjälp att slänga grovsopor, bärhjälp/flytthjälp, trädgårdshjälp, fönsterputsning, snöskottning, hjälp att montera möbler, datorsupport osv.

Tjänsten som lanserades i oktober 2013 har fått väldigt positiv respons sen lanseringen och har nu expanderat och finns i totalt 8 svenska städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Uppsala, Linköping, Västerås och Örebro.

Målet är att inom årets slut finnas etablerade i de 20 största städerna i Sverige.

Trenden att ta hjälp av andra privatpersoner för diverse tjänster/ärenden har funnits en längre tid i USA och Kanada och börjar nu sprida sig till Skandinavien.

I en undersökning som vi utförde bland 100 personer i åldern 18-60 år angav 63 % att de ofta kände sig stressade och inte hann med allt som de skulle vilja hinna med.

Av dessa personer angav 74 % att de skulle kunna tänka sig att ta hjälp av andra personer för att få mer fritid om det var enkelt och billigt att göra.

Samtidigt har vi en rekordhög ungdomsarbetslöshet i Sverige på ca 22%. Många av dessa ungdomar har hamnat i en moment-22 situation där de inte får jobb då de inte har någon arbetserfarenhet.

Utöver att hjälpa stressade människor att få hjälp med sina ärenden hjälper Domytask även dessa ungdomar att klara av vardagsekonomin samt att få mer arbetserfarenhet så att de lättare kommer in på arbetsmarknaden.

Det känns jättekul med den positiva respons vi fått efter lanseringen, säger Babak Ayani, VD för Domytask. Vi hoppas kunna fortsätta växa i samma takt och vårt mål är att vara etablerade i de 20 största städerna i Sverige innan årets slut. Vår vision är att bli den etablerade mötesplatsen för köp och försäljning av tjänster på samma sätt som Blocket är för fysiska produkter.

Läs mer på; www.domytask.seCarl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.