Den peruanska maten har på senare år fått mer och mer uppmärksamhet runtom i världen, senast på White Guide galan i stockholm 2013.

Men vad är egentligen peruansk mat?

Ceviche är vår nationalrätt i Perú och äts som en redig lunch dagligen, speciellt vid kuststäderna.

Vi har valt att servera vår ceviche som en förrätt i vår peruanska restaurang.

En mix av traditionella rätter, gatumat, Pisco Sour och egna tolkningar av det peruanska köket är vad vi erbjuder här.

Stockholm 1983 – De första peruanska gatumusikanterna tog plats runt T-Centralen.

Stockholm 2013 – Skandinaviens första peruanska mat&dryckesplats öppnas upp på Södermalm i Nils Emils gamla lokaler på hörnet  Borgmästargatan 1 / Folkungagatan 122.

KUSTEN –  har vi Humboldtströmmen – Vilken bidrar till vår tillgänglighet till bra fisk varje dag – CEVICHE

DJUNGELN – Här hittar vi våra tropiska  frukter LUCUMA, COCONA.

Medicinörter UÑA DE GATO och PALO SANTO är bara en del av det vildväxta som används i vårt kök.

ANDERNA – SAL DE MARAS rosa salt från en flod i Valle Sagrado de los Incas, Cusco Perú.

Torkade potatissorter ” papa seca ” och jumbomajsen Maiz Mote är mycket viktiga i vår matlagning.

MATSALEN  – 70 sittplatser och på vår/sommar 48 platser på uteserveringen

CEVICHEBAREN – 10 platser runt vårt öppna kök där ni kan sitta och äta en ceviche när det är fullt i matsal eller kanske om du är nyfiken på hur man gör en riktig peruansk Ceviche ?

BAREN – 25 barplatser om man bara vill ta en PISCO SOUR eller det lokala peruanska ölet CUSQUEÑA

Bestök gärna vår hemsida http://www.rtumi.se



Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.