För andra året i rad får Uddevalla bäst betyg av landets alla kommuner i Sveriges kommuner och landstings (SKL) årliga undersökning av kommunernas webbinformation till medborgarna. Uddevalla har dessutom förbättrat medelvärdet från 91 till 95 (av 100 möjliga).

För att ta reda på hur informativa kommunernas webbplatser är, har totalt 253 medborgarfrågor inom tolv olika verksamhetsområden ställts. Svaret får inte ta längre tid än två minuter att hitta. Snittet bland alla kommuner i undersökningen ligger på 79 procent hittade svar. Uddevallas resultat var 95 procent.

– Jätteroligt att nå så bra resultat igen, säger informationschef Ann-Louise Öhrn. Det är både roligt och stimulerande att det kontinuerliga och uthålliga arbete som vi i kommunen lägger ned på webben ger så bra och synligt resultat.

Sex av kommunens verksamhetsområden fick högsta möjliga resultat: Förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, gator/vägar och miljö/renhållning, bygga och bo samt tillstånd och näringsliv mm. Dessutom fick sökfunktionen också högsta möjliga resultat.

Se; http://www.uddevalla.se/

Mer information och hela rapporten finns på SKL:s hemsidaCarl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.