VIM_VARLDSARV_IAN_SCHEMPER6

Tanums Världsarv – Foto, Ian Schemper

#endagivarldsarvet är en ett livefotoprojekt som pågår under 24 timmar på Instagram. Torsdagen 24 oktober kan du besöka och fotografera ett svenskt världsarv, dela med dig av dina upplevelser och visa upp dina bilder. Varför inte välja Tanums världsarv – det enda världsarvet i Västra Götalandsregionen.

I Sverige finns femton världsarv. Dessa utgörs av vitt skilda platser och fenomen som genom sin individuella unikitet och bevarandevärdhet hamnat på UNESCOS Världsarvslista.

Tanums världsarv är det enda världsarvet i Västra Götalandsregionen med mer än 500 hällristningsplatser i ett 45 kvadratkilometer stort område. Mitt i Tanums världsarv ligger Vitlycke museum – ett upplevelse- och informationscenter om bronsåldern och hällristningarna i Tanum.

Fotografera världsarv med Instagram under 24 timmar

#endagivarldsarvet är ett livefotoprojekt som pågår under 24 timmar. Torsdagen 24 oktober 2013, från kl 00.00-24.00, kan du ge dig ut och besöka ett svenskt världsarv​, ta bilder från ditt besök, och ladda upp dem på Instagram. Dina bilder skall plåtas och taggas upp under dessa 24 timmar.

Alla bilder med taggenkommer publiceras LIVE​ i ett snyggt bildflöde på skärmar som kommer finns utplacerade på en del av världsarven.

Hur gör jag?

Ladda ned Instagramappen till din smarttelefon. Ta dig till ett världsarv torsdagen 24 oktober. Ta snygga bilder värdiga ett världsarv och lägg upp bilden/-erna på Instagram och tagga dem med #endagivarldsarvet eller #worldheritageday. Ge även dina bilder en geoposition när du publicerar dem på instagram, från vilket världsarv de är tagna.

Kalender

De bästa bilderna från dygnet plockas sedan ut och publiceras som finalbilder ​på sajten www.endagivarldsarvet.se, för en oberoende jury​​ att rösta på.

De bilder juryn röstar fram kommer medverka i en snygg kalender​ som du kan beställa​.

Eventet är öppet för alla. Välkommen och lycka till.

På Riksantikvarieämbetets sajt hittar du alla världsarv i Sverige: http://www.raa.se/upplev-kulturarvet/varldsarv/

Bakom projektet står föreningen Världsarven i Sverige som lyder under Riksantikvarieämbetet.

För mer information:

www.endagivarldsarvet.se

Västarvet är Sveriges största förvaltning för natur- och kulturarv. Genom förebyggande och konsultativa insatser med fokus på kulturmiljö, naturvård, arkeologi, konservering och slöjd bevarar vi natur- och kulturarvet – men bedriver också ett framtidsinriktat utvecklingsarbete i hela Västra Götaland.

Västarvet driver verksamheten på Bohusläns museum, Göteborgs Naturhistoriska museum, Lödöse museum, Forsviks Bruk, Slöjd & Byggnadsvård, Vänersborgs museum, Vitlycke museum och Västergötlands museum. Läs mer om Västarvet på www.vastarvet.seCarl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.