Otus_ZE_10_680 Bilden; Zeiss Otus 55mm F/1,4 ZE liggande från sidan med motljusskydd

“När Zeiss började utveckla nya Otus 55mm F/1,4 var målsättningen att skapa världens bästa objektiv för digitala DSLR-kameror, jag tror faktiskt de har lyckats”, säger Lasse Ericson, Nordic Product Manager på Focus Nordic, Zeiss nordiska distributör.

Zeiss Otus 55mm F/1,4 har helt unika tekniska egenskaper som är idealiska för professionell fotografering med 35mm DSLR-kameror.

Otus_ZF.2_18_640
Zeiss Otus 55mm F/1,4 ZF 2 liggande från sidan

Med en bildprestanda som hittills bara setts med mellanformats-system, erbjuder det nya objektivet helt nya möjligheter, utan några kompromisser.

DSLR-kameror med sensorer som har hög upplösning sätter stora krav på linserna. Nya Otus bemästrar dessa krav tack vare sin enastående skärpa, höga kontrast och avsaknad av kromatisk aberration. Det skapar högsta möjliga bildkvalitet, även med stora bländaröppningar.

Det är särskilt lämpat för reklam, mode och studio-fotografering. Professionella fotografer som arbetar inom dessa områden kommer inte att behöva göra några kompromisser när det gäller prestanda eller kvalitet.

Otus_ZF.2_13_600

Otus 55mm F/1,4 är det första i en familj av kompromisslösa professionella objektiv från Zeiss. Otus är det latinska namnet för en typ av uggla, känd för sin goda syn i mörker – inget kunde vara mer passande.

”Vårt mål var att skapa det bästa objektivet för DSLR-kameror på marknaden. Det enda sättet vi kunde åstadkomma detta på var genom den komplexa optiska designen Distagon, som hittills bara funnits på vidvinkelobjektiv.”

”Tack vare den nästan obefintliga graden av kromatisk aberration i längdriktningen, finns det ingen synlig aberration. Även prestandan med stora bländaröppningar gör det här objektivet till ett bra val även för närbilder och porträtt. Vid arkitektur och landskaps fotografi utnyttjar man de moderna högupplösta kamerasensorerna fullt ut, vilket resulterar i en imponerande upplösning på bilderna, även för de allra minsta detaljerna“.

Objektivet har en helt ny optisk och mekanisk konstruktion, som utvecklats med hänsyn till de ökande kraven från de högupplösta DSLR-kamerorna. Otus 55mm F/1,4 har en konstruktion med flytande element med 12 linser i 10 grupper, inklusive en dubbelsidig asfärisk lins samt sex linser av specialglas med avvikande partiell spridning. Dessa avancerade egenskaper skapar ett helt unikt bildresultat helt utan distorsion. Konstruktionen med den släta fokuseringsringen med mycket stor vridningsvinkel möjliggör extremt noggrann fokusering.

Teknisk info:

· Brännvidd : 55mm

· Bländaromfång: F/1.4 – F/16

· Linskonstruktion: 12 linser i 10 grupper

· Fokusområde: 0.5m – oändligt

· Bildvinkel (diag./horis./vert.): 43.7° / 36.7° / 24.9°

· Bildyta vid närbildsläge: 246 x 163 mm

· Avbildningsskala: 1:6.8

· Filterdiameter: M77 x 0.75

· Längd inkl. skyddslock: 141 mm (ZF.2) / 144 mm (ZE)

· Längd exkl. skyddslock: 125,3mm (ZF.2) / 127,3mm (ZE)

· Diameter: 92.4 mm

· Vikt: 970 g (ZF.2) / 1030 g (ZE)

· Fattningar: ZF.2 (Nikon F bayonet) / ZE (Canon EF bayonet)

Pris och leverans

Objektivet börjar levereras under november.

Zeiss 55mm F/1,4. Ca-pris: 31890:-, inkl. moms.

För mer information kontakta:
Per Skog
Nordic Marketing Manager
E-post; per.skog@focusnordic.se
Mobil; 070-522 64 80

Per_Skoog
Per Skog

Focus Nordic i Göteborg är Nordens största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Pentax, Kodak, Lowepro, SanDisk, Transcend, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon,Sirui, GePe, Kenko, Metz, iSAW och Lensbaby. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor.
Se vidare på: www.focusnordic.se 

Adress
Focus Nordic
Bergsjödalen 48, 41523 GöteborgCarl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.