pigmentfläckar.nu kan du hitta utförlig information om missfärgningar på huden som orsakas av överdriven pigmentering samt hur de behandlas. Vi ger dig även rekommendationer på produkter som tar bort pigmentfläckar samt testar och betygsätter produkterna .

Den kanske vanligaste sorten pigmentfläck kallas för melasma eller chlosama i samband med graviditet. De ser ut som fräkne-liknande brunaktiga fläckar som kan bildas på hela kroppen men är vanligast i ansiktet. Melasma/chlosama är inte svårt att behandla, krämer som verkar mot överdriven pigmentering eller bleker huden ger goda resultat. Förutom melasma/chlosama finns det många andra typer missfärgningar som kan relateras till hudens pigmentering, några exempel är ålderfläckar, vita pigmentfläckar samt leverfläckar.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.