Eldsjäl ger svårt sjuka barn och deras anhöriga tröst!

Nalles_Resa

– Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i allvarliga sjukdomar, säger Per-Erik Ottosson, grundare och verksamhetsansvarig för Nalles Resa. Barnens vardag handlar då till stor del om sjukhusbesök, behandlingar och mediciner. Då kan det vara viktigt att få något annat att tänka på för en stund.

2005 läste Per-Erik Ottosson en tidningsartikel som handlade om en skolklass som skickat en nalle på resa genom Sverige. Han tänkte att det här skulle man kunna vidareutveckla och så föddes idén om Nalles Resa.

En Nalle-resa är en fiktiv resa som skräddarsys utifrån varje barns intresse och önskemål. Barnet döper själv sin nalle och kan sedan följa nallens resa på webben. Under resans gång hittar man också på något roligt för barnet. Det kan vara att få träffa sin idol eller uppleva något man längtat efter.

– Att se glädjen hos ett svårt sjukt barn, när han eller hon fått en önskan uppfylld, är en välsignelse, menar Per-Erik Ottosson.

Men på Nalles Resa stöttar man inte bara barnen utan också deras anhöriga. Per-Erik Ottosson har själv haft svår sjukdom nära sig; hans mamma gick bort i hjärntumör och en äldre systers barn drabbades av leukemi.

– Det blev då uppenbart för mig hur hårt även de anhöriga drabbas och hur lite stöd de fick. Det vill jag råda bot på. Även om vi inte kan bota deras sjuka barn kan vi ge dem ett välbehövligt avbrott för att orka.

Nalles Resa drivs på ideell basis av Per-Erik Ottosson och hans dotter samt många duktiga volontärer. Organisation är idag helt beroende av sponsorsamarbeten, men man vill nu starta insamlingsverksamhet

– Behovet är stort. Idag kan vi bara hjälpa en bråkdel av de som ansöker om en Nalle-resa eller annat stöd. Pengar skulle göra att vi kan hjälpa fler, säger Per-Erik Ottosson.

Läs mer på; http://www.nallesresa.se/

Nalles Resa är en icke vinstdrivande organisation vars syfte är att glädja och stötta svårt sjuka barn och deras anhöriga i kampen mot sjukdomen. Nalles resa uppfyller önskningar och anordnar aktiviteter för att ge de drabbade ett välkommet avbrott i en annars kaotisk vardag. Nalles Resa står under tillsyn av Länsstyrelsen i Stockholms Län.Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.