Pettson är en påhittig gubbe som lever tillsammans med sin katt Findus och några höns. Berättelserna handlar om deras gemensamma liv. Pettson och Findus kan prata med varandra. För Pettson är Findus mer som ett barn som gillar att busa och leka. Han kan även gå på bakbenen som en människa.

pettson400

Pettson och Findus bor på en gård ute på landet. I huset bor även så kallade mucklor, varelser som Findus kan se och kommunicera med men som Pettson inte ser. Närmsta grannen Gustavsson kommer förbi då och då för att låna verktyg eller bara prata. Gustavsson har en hund och i flera böcker kan man känna en rivalitet mellan Pettson och Findus jämte Gustavsson och hans hund. Tydligast är den i Rävjakten där Pettsons värderingar inte stämmer med Gustavssons, vad det gäller att hindra en räv från att ta höns. KÄLLA [Wikipedia]

Läs mer här; http://www.pettsonochfindus.se/Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.