stegtavlingen600

Den 14 oktober startar för 3e gången Rädda Barnens stegtävling. Samarbetet mellan Rädda Barnen och Select Wellness startade 2012 och sedan dess har över 500 000 kr samlats in till projektet EveryOne och tusentals medarbetare ute på arbetsplatser runt om i Sverige har förbättrat sin hälsa.

Varje år dör 7 miljoner barn innan fem års ålder i sjukdomar som lätt går att bota. 2 miljoner av dem dör samma dag som de föds. Rädda Barnens globala projekt EveryOne syftar till att radikalt minska dödligheten hos barn genom hälsoinsatser för både mödrar och nyfödda. Målsättningen är att minska barnadödligheten i världen med två tredjedelar.

I höst har alla arbetsplatser återigen chansen att genom sitt deltagande i Rädda Barnens stegtävling hjälpa till att minska barnadödligheten i världen. För varje deltagare skänker Steg! 50 kronor till Rädda Barnens projekt EveryOne.

– Vi på Select Wellness hjälper arbetsplatser att bli friskare, starkare och mer fokuserade. Vi vet att vi mår bra av att röra på oss och vi vet att vi mår bra av att hjälpa andra så för oss känns samarbetet med Rädda Barnen väldigt naturligt, säger Magnus Häggström, VD Select Wellness.

Stegtävlingen är ett uppskattat inslag i vardagen som bidrar till ökat välbefinnande och högre trivsel på arbetsplatsen. Att gemensamt jobba för barns överlevnad är både inspirerande och motivationshöjande. Dessutom upptäcker många hur enkelt det kan vara att få in motion i vardagen och får den extra ”kicken” som ofta behövs för att komma igång med sundare vanor.

– Kombinationen av att främja både sin egen hälsa och samtidigt bidra till att minska barnadödligheten är fantastisk. Rädda Barnen är väldigt glada över samarbetet och tävlingen som vi ser blir bättre och större för varje gång säger Henrik Linder, Rädda Barnen.

Vad kan Rädda Barnen göra med pengarna?

5 kr Mat med högt kaloriinnehåll för ett barn som lider av undernäring

15 kr Myggnät till ett barn för att motverka malaria

50 kr Behandling av diarré som är en vanlig dödsorsak för barn under 5 år

150 kr Antibiotikabehandling av ett barn med livshotande infektion

Statistik från vårens tävling:

82% blev mer motiverade till att delta tack vare kopplingen till välgörande ändamål.

90% skulle vilja att deras arbetsplats deltar i Rädda Barnens stegtävling igen.

Mer information på: www.steg.se

Rädda Barnens Stegtävling arrangeras i samarbete med Steg! och företaget Select Wellness som ligger bakom begreppet ”stegtävling” – originalet sedan 1999.

Vi hjälper arbetsplatser att bli friskare, starkare och mer fokuserade. Metodiken bygger på att engagera och aktivera samtliga medarbetare, även de som vanligtvis inte motionerar. Våra strategier och hälsokoncept bidrar både till ökad arbetsglädje och stärkt teamkänsla och kan samtidigt sänka sjukfrånvaron inom organisationen. Koncepten bidrar till att investeringen i medarbetarnas hälsa blir lönsam och med våra verktyg blir resultatet av friskvårdssatsningen mätbar. Vi har bred kunskap om hanteringen av interna processer och vana att samarbeta med arbetsplatser i alla storlekar.

Den 23 september och fyra veckor framåt kommer tusentals människor runt om i Sverige att vara ute och promenera lite utöver det vanliga. Då pågår Korpens Stegtävling för 16:e gången. Genom åren har tävlingen engagerat över 230 000 deltagare på företag och organisationer från hela Sverige.

 Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.