Sorselestugan640

Vi är på gång att köpa en liten gäststuga att sätta på vår tomt.
Så därför har vi börjat kika på olika versioner av stugor. Det finns förstås en hel uppsjö med tillverkare runt om i Sverige.

Den vi fastnat mest för är Sorselestugan. Rejäla timmerstugor, tillverkade av senvuxen fura från de Norrländska skogarna.
Det betyder bra kvalité på virket, något som är nog så viktigt för en annan som är före detta skogshuggare! 🙂

Sorselestugans timmerstugor är idag en av dom äldsta på marknaden och började egentligen på 70 talet, men namnet sorselestugan kom till på 80 talet närmare bestämt 1984 och har sedan dess blivit en folkstuga där friggebodar, förråd och bastustugor har varit dom stora produkterna men under senare år har även fritidshus och loftstugor blivit en betydande del.

En annan sak som är bra med Sorselestugan är att man som tillbehör kan sätta in en liten vedkamin, Sorselekaminen, komplett med godkänd skorsten, skyddsplåtar för vägg och golv samt värmeskyddande golvplattor. Det är ju väldigt bra eftersom vi ändå värmer upp vårt boningshus och får vårt varmvatten via vedpannan, året runt. Så ved finns det gott om!

Kika gärna in på Sorselestugan om du själv funderat på en liten gäststuga, förrådsbod, bastubod eller flytbrygga, tillverkade i äkta norrländsk senvuxen fura!

Se informationsfilmen nedan!

 Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.