Plotagon är en applikation för PC och Mac med ett integrerat filmcommunity där du kan dela dina filmer på alla plattformar.

Plotagon är ett revolutionerande verktyg som omvandlar text till film. Filmskapande blir nu tillgängligt för alla med en dator och ett kreativt intresse. Programmet utvecklas i Sverige och finns nu i beta-version.

I snabb takt har publicering av text och berättelser demokratiserats. Bloggen skapade de tekniska förutsättningar för enkel textpublicering. Youtube åstadkom detsamma för rörlig bild. Instagram och Facebook tog bort trösklarna för bildpublicering och fick fotografiintresset att spira. Samtidigt växer självpublicering av litteratur snabbt och fanfiction-sajter där besökare skriver egna berättelser utifrån befintliga böcker, filmer och tv-serier samlar nu miljoner och åter miljoner användare.

Plotagon är en del av den kulturrörelsen, men utvecklar den ytterligare genom att göra varje person till en möjlig regissör och manusförfattare.

– Genom att kombinera animationsteknik med hantverket i traditionellt manusskrivande har vi skapat något nytt – vi gör varje person som kan skriva till en filmskapare, säger Christopher Kingdon, en av grundarna till Plotagon.

setup_presentation_600

Applikationen tar sin utgångspunkt i ett manus. Användaren väljer mellan olika scener och karaktärer, skriver egen dialog och ger instruktioner till de virtuella skådespelarna. Plotagon omvandlar dialogen till ljud och regianvisningarna till rörlig film. Det färdiga resultatet kan omedelbart delas på nätet.

– Vår applikation ger alla med en kreativ ådra tillgång till ett helt nytt sätt att uttrycka sig, ett sätt som de tidigare varit uteslutna från. Plotagon kommer att bli en del av den rörliga revolutionen på nätet, fortsätter Christopher Kingdon.

Plotagon finns i en publik testversion. Under hösten kommer nya miljöer, karaktärer och en mängd nya funktioner att släppas.

Plotagon fungerar på Mac och PC och kostar 25 USD. Användare kan publicera, dela och titta på filmer som andra användare har skapat på www.plotagon.com/movies

Plotagon erbjuder ett socialt filmverktyg för skapandet av filmer i 3D. Skriv ditt manus, välj avatarer/skådespelare för respektive roll och scen. Baserat på manus och gjorda val produceras din film automatiskt. Plotagon samarbetar med KTH kring automatisk generering av uttrycksfulla karaktärer. Företagets kontor finns i Stockholm.
Se gärna: www.plotagon.comCarl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *